Cererea DNA privind incuviintarea urmaririi penale a lui Darius Valcov, aprobata de Senat. Cate voturi au fost "impotriva"

Ultima actualizare: 04-04-2015 07:28

Cererea DNA privind incuviintarea urmaririi penale a senatorului Darius Valcov a fost aprobata de Senat, fiind inregistrate 106 de voturi "pentru", 28 "impotriva" si o abtinere.

Votul a fost secret, cu bile. 

Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, marti, a doua cerere a DNA privind urmarirea penala a lui Darius Valcov, cu noua voturi "pentru".

Presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc a precizat, dupa sedinta, ca s-au dat doua voturi. Astfel, cererea privind extinderea urmaririi penale in cazul lui Darius Valcov a fost avizata cu unanimitate de voturi, respectiv noua voturi. In cazul cererii privind retinerea si arestarea preventivă a lui Valcov, s-au inregistrat sapte voturi "pentru" si doua abtineri. 

Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, marti, a doua cerere a DNA privind urmarirea penala a lui Darius Valcov, cu noua voturi ”pentru”, si cererea privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD, cu sapte voturi pentru” si doua abtineri. Presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc a precizat dupa sedinta ca s-au dat doua voturi. Astfel, cererea privind prelungirea urmaririi penale in cazul lui Darius Valcov a fost avizata cu unanimitate de voturi, respectiv noua voturi. in cazul cererii privind retinerea si arestarea preventiva a lui Valcov, s-au inregistrat sapte voturi ”pentru” si doua abtineri.

Acesta nu este primul aviz pe care DNA il cere in cazul lui Valcov. Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Bogdan Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov a fost aprobata, miercurea trecuta, de Senat, fiind inregistrate 97 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si cinci abtineri.

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost retinut, miercuri dupa-amiaza, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri. Judecatorii de la instanta suprema au decis ca Valcov sa fie cercetat in arest la domiciliu, incepand de joi pana in 24 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO