Copresedintele PNL Alina Gorghiu: "Nu e exclus ca impreuna cu USR sa agream aceeasi varianta de premier"

27-09-2016 11:29


gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca prefera ca liberalii sa aiba o propunere pentru functia de prim-ministru, dupa alegerile din iarna, insa nu exclude ca impreuna cu USR sa se agreeze aceeasi varianta.

Alina Gorghiu a afirmat, la Antena 3, ca niciun partid nu va face 51% mandate la alegerile din decembrie si ca va fi importanta maniera in care se va coagula o majoritate, pentru impunerea unui premier.

"Prefer intrarea USR in Parlament, chiar daca au fost cei care in Bucuresti ne-au confiscat o parte consistenta din electorat. (...) Nu e exclus ca impreuna cu USR sa agream aceeasi varianta de premier", a adaugat copresedintele PNL, conform Agerpres.

Alina Gorghiu a precizat ca PNL va lua o decizie la jumatatea lunii octombrie, daca se va merge pe varianta anuntarii unui premier sau pe o campanie concentrata pe programul de guvernare.

Ea a vorbit si despre faptul ca la preluarea mandatului, Dacian Ciolos a spus ca nu se va 'inrola' in niciun partid politic

"In opinia mea, nu l-as aprecia cum il apreciez acum (n.r. pe Dacian Ciolos) daca ar intra in PNL, pentru ca ar insemna sa-si incalce cuvantul de onoare", a spus liderul liberal.

Totodata, Gorghiu a exclus o alianta cu PMP sau cu PSD, dupa alegerile parlamentare.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO