15 fosti si actuali parlamentari, acuzati de conflict de interese. Printre ei, Oana Niculescu Mizil

Ultima actualizare: 21-03-2013 06:47

Fosti si actuali parlamentari sunt chemati rand pe rand ca sa li se aduca la cunostinta faptul ca sunt urmariti penal. Pe toti cei vizati, Agentia Nationala de Integritate ii acuza de conflict de interese.

Printre acestia se numara si deputatul Oana Niculescu Mizil, iubita primarului Marian Vanghelie.

Deschizatori de lista au fost deputatul Kerekes Karoly si senatorul Constantin Lazar. Acesta din urma este acuzat ca si-a angajat fiul, la cabinetul sau de parlamentar. Timp de 13 luni, i-ar fi dat o leafa de 6 mii de lei. Parlamentarul considera ca nu a gresit cu nimic.

"Este un post de incredere, iar o legatura de sange nu mi se pare corect sa nasca o culpabilitate absoluta. Eu am facut o propunere iar filtrele Senatului mi-au aratat ca acest lucru nu este interzis. Deci in perioada aia in care salariile au fost taiate a lucrat o perioada pentru mine pe un minim de economie", a declarat senatorul Lazar Constantin Sorin.

In schimb domnul Kerekes Karoly a numit-o sefa de cabinet tocmai pe sotia sa pe aceleasi considerente. Procurorii considera insa ca legea a fost incalcata, asa ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi parlamentari.

Lista incompatibililor este insa mult mai lunga. Sunt 15 nume in total, printre care si cel al Oanei Niculescu Mizil. Potrivit ANI, cu totii ar fi bagat in conturile sotiilor, copiilor sau parintilor peste 1,2 milioane de euro.

Ca sa se puna la adapost, parlamentarii si-au schimbat de curand statutul si si-au oferit 45 de zile de ragaz, in cazul in care sunt declarati incompatibili, sa aiba timp sa conteste verdictul in instanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO