Viktor Orban, după ieșirea Fidesz din PPE: Europenii nu vor imigranţi, nu vor multiculturalism, nu au căzut în nebunia LGBTQ

Dată publicare: 05-03-2021 11:41
Dată actualizare: 05-03-2021 11:48


Viktor Orban, după ieșirea Fidesz din PPE: Europenii nu vor imigranţi, nu vor multiculturalism, nu au căzut în nebunia LGBTQ

Dreapta democratică europeană găzduiește europenii care ”nu vor imigranţi, nu vor multiculturalism, nu au căzut în nebunia LGBTQ”, a declarat Viktor Orban, după ce Fidesz a părăsit PPE.

 

”În timp ce noi, aici, în Ungaria, şi alţi lideri în ţările lor, purtăm literalmente o bătălie pe viaţă şi pe moarte împotriva coronavirusului, PPE se bucură de jocurile sale copilăreşti de-a puterea, în bula birocraţilor de la Bruxelles", a scris, joi, prim-ministrul ungar, Viktor Orban, preşedintele Fidesz, pe site-ul său, informează Hirado.

Orban precizează că Fidesz a părăsit Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European pentru că nu a acceptat ca drepturile europarlamentarilor şi, prin urmare, drepturile alegătorilor din Ungaria să fie restricţionate prin modificarea regulamentului grupului.

Acum, fără Partidul Popular European, trebuie clădită dreapta democratică europeană care să găzduiască cetăţenii europeni care “nu vor imigranţi, nu vor multiculturalism, nu au căzut în nebunia LGBTQ, apără tradiţiile creştine ale Europei, respectă suveranitatea naţiunilor, iar naţiunea o consideră parte a viitorului lor, nu parte a trecutului lor”, a scris Viktor Orban.

 

Orban: PPE a devenit un atașament al stângii europene

 

Premierul maghiar a mai transmis că ungurii au vrut “să facă din PPE, care se retrage constant şi îşi aruncă valorile politice din dirijabilul ce pierde din altitudine, să fie din nou forţa principală intelectuală şi politică a Europei”.

Potrivit lui Viktor Orban, această oportunitate s-a pierdut şi “PPE a devenit până la urmă un ataşament al stângii europene”.

Acesta a subliniat că nu mai există o diferenţă între PPE şi stânga europeană cu privire la problemele majore ale migraţiei, valorilor familiale, suveranităţii naţionale, adică, marile întrebări ale acestei perioade.

Prin urmare, “partidele stângii europene şi liderii lor pot aprinde focurile bucuriei cu un motiv bine întemeiat”. Au reuşit să-şi facă un nou aliat, a adăugat Orbán.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO