Un roman stabilit in America a murit incercand sa-si salveze vecinul. Ce scrie presa straina despre curajul lui Cristian

21-08-2016 17:01
Sursa: 12news.com


cristian silaghi

Un roman de 33 de ani, stabilit in America, a murit incercat sa-si salveze un vecin, medic veterinar, care nu mai iesea dintr-un siloz subteran de grau.

Totul s-a petrecut pe 9 august in Phoenix, Arizona. Cristian Silaghi era sofer pe TIR si tocmai ajunsese acasa dupa o cursa de New York, cand a auzit ca vecinul sau dr. William Tryon, medic veterinar, a coborat in silozul sau de grau si nu raspunde la telefon. Si asistentul sau Juan Pablo Garcia coborase in siloz sa vada ce se intampla, dar n-a mai iesit, relateaza 12news.com.

Potrivit presei americane, Cristian Silaghi, originar din Satu Mare, n-a ezitat sa coboare pentru a-i ajuta pe cei doi. Nivelul de oxigen din siloz era insa extrem de scazut, iar Cristian si vecinul sau au murit. Celalalt barbat se afla in stare critica.

Cristian era casatorit cu Alina, in varsta de 30 de ani, din Oradea, iar impreuna au doua fetite, Christine Briana si Natalie Anemarie.


Foto: ebihoreanul.ro

"Am avut asa de putin timp alaturi de el aici pe pamant. Acesti 11 ani impreuna mi se par acum secunde", a spus femeia cu lacrimi in ochi la una din televiziunile americane.

"Era cel mai bun tata din lume. Il vreau inapoi pe Pamant", a spus Christine, fiica lui Cristian.

Un prieten de fmailie a creat un cont pe GoFundMe pentru a strange bani pentru inmormantare si pentru a ajuta familia. Inmormantarea romanului va avea loc pe 26 august.

Sursa: 12news.com

VIDEO PROTVPLUS.RO