Un oraș din SUA a declarat prima săptămână din februarie 'Săptămâna Donald J. Trump'

03-02-2021 13:41


Donald Trump

Orăşelul Frostproof, situat în centrul statului american Florida, a declarat oficial prima săptămână din luna februarie drept ''Săptămâna Donald J. Trump'', prima iniţiativă de acest tip din întreaga ţară, au anunţat autorităţile locale.

''Este oficial. Săptămână fericită Donald J. Trump în oraşul Frostproof! Prima de acest fel. Între 1 şi 6 februarie'', a scris marţi pe Facebook viceprimarul oraşului, Austin Gravley, conform EFE.

Conducătorii orăşelului cu circa 3.000 de locuitori s-au reunit luni noaptea pentru a oficializa iniţiativa, al cărei text a fost postat pe Facebook de către Gravley. Potrivit textului, fostul preşedinte Trump a obţinut sprijinul a 76,43% din alegătorii din Frostproof la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Parlamentarul de Florida Anthony Sabatini a fost prezent la primăria din Frostproof în momentul anunţului. Sabatini a căpătat notorietate în ianuarie când a propus schimbarea numelui unei autostrăzi din Florida, din U.S. 27 în ''President Donald J. Trump Highway''.

''Această mare autostradă străbate inima statului pe care preşedintele Trump îl numeşte 'căminul său' '', a scris pe Facebook republicanul Sabatini, membru al Camerei Reprezentanţilor din Florida. El consideră că a schimba numele autostrăzii U.S. 27 în Autostrada preşedintelui Donald J. Trump înseamnă a-l onora ''pe cel mai mare preşedinte'' pe care - în opinia sa - l-a avut vreodată America, şi intenţionează să prezinte lucrurile în aceşti termeni în Congresul SUA.

Presa locală semnalează că nu ar fi prima dată când o autostradă va fi numită după un fost preşedinte. În California, există din 2018 o autostradă ce poartă numele fostului preşedinte democrat Barack Obama, mai multe autostrăzi din diferite state poartă numele fostului preşedinte republican Ronald Reagan, iar un nod rutier din Texas poartă numele fostului preşedinte republican George H.W. Bush.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO