Un bărbat, reținut pentru incendiul de la catedrala din Nantes. Focul a izbucnit în trei locuri

19-07-2020 10:54


nantes incendiu

Poliția franceză are un suspect în urma incendiului izbucnit, sâmbătă, la catedrala din Nantes, scrie 20minutes.fr.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost reţinut în cadrul anchetei deschise pentru „incendiere voluntară”. 

El este refugiat rwandez care lucra pentru dioceză, iar în prezent viza lui a expirat, scrie RTL, citată de News.ro.

Potrivit informaţiilor oferite de Parchet, bărbatul a fost plasat în arest din cauza nepotrivirilor din programul lui ca voluntar. El a avut sarcina de a închide catedrala în seara de dinaintea incendiului.

Pompierii ar fi descoperit trei focare distincte în interiorul catedralei. În urma incendiului, au fost distruse mai multe vitralii și o orgă cu valoarea istorică, veche de pe 400 de ani.

Președintele Macron a lăudat curajul pompierilor ”care și-au asumat toate riscurile pentru a salva această bijuterie gotică”.

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Construcția catedralei din Nantes a început în 1434, iar lucrările au fost finalizate după mai bine de patru secole. Cel mai recent incendiu a avut loc în 1972, când acoperișul a fost serios afectat și a fost reconstruit timp de 13 ani.

Incediul din Nantes le-a amintit francezilor de momentul dramatic petrecut în luna aprilie a anului trecut. Atunci, flăcările au distrus parțial catedrala Notre Dame din Paris. Incendiul a pornit în timpul lucrărilor de renovare,

Sursa: M.I.

VIDEO PROTVPLUS.RO