Un avion Aeroflot a aterizat de urgenta in Islanda, in urma unei amenintari cu bomba


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 11:24
Data publicarii: Joi 16 August 2012 11:12
Categorie: Stiri externe
Aeroflot

Un avion Airbus A330 apartinand companiei ruse Aeroflot care efectua o cursa de la New York spre Moscova a efectuat miercuri o aterizare de urgenta in Islanda, in urma unei amenintari cu bomba, a declarat o sursa din domeniul securitatii.

Avionul, care se indrepta spre aeroportul seremetievo a aterizat de urgenta pe aeroportul din Reykjavik, potrivit RIA Novosti.

In prezent, avionul este supus unor verificiari de catre membri ai serviciilor speciale, adauga agentia.

Pe de alta parte, potrivit BBC, agentia Interfax citeaza controlori de trafic aerian de la Moscova care au declarat ca au primit un apel telefonic anonim potrivit caruia la bordul avionului se afla o bomba. Amenintarea cu bomba a fost raportata unor oficiali din domeniul securitatii din Statele Unite, potrivit BBC.

O purtatoare de cuvant Aeroflot, Irina Dannenberg, a declarat ca pilotul a luat decizia sa aterizeze in siguranta si ca, in prezent, avionul este supus unor verificari.

Autorul apelului telefonic anonim a avertizat ca la bordul avionului se afla cinci valize care contin explozivi ce ar fi urmat sa fie detonati la aterizarea pe aeroportul din Moscova.

Un alt avion a fost de asemenea supus unor verificari, in regiunea rusa Voronej, in urma unor amenintari anonime, insa nu s-au gasit explozivi.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO