Drame cumplite în Italia. Familii întregi sunt răpuse de virusul ucigaș

Ultima actualizare: 30-03-2020 15:34
Povestea „pacientului 1” din Italia, vindecat de coronavirus. Tatăl lui a murit
Getty

Povești tulburătoare din Italia sunt prezentate de cotidianul Corriere della Sera, care scrie că familii întregi sunt răpuse de virusul ucigaș.

 

Trei frați au murit, al patrulea e în stare gravă

 

Trei frați din Italia au murit pe rând, într-un interval de doar 10 zile, răpuși de Covid-19, boala care a provocat deja peste 10.000 de decese în această țară.

Povestea înfricoșătoare vine de la Trigolo, un oraș mic din zona Cremona. Informația a fost confirmară de primarul satului, Mariella Marcarini, scrie Corriere della Sera.

Trei din patru frați au murit din cauza coronavirusului, iar un al patrulea este în stare gravă la spital.

Dintre cei trei frați, Francesco Pedretti (66 de ani) a fost primul care a ajuns la spital. Deși sănătos, bărbatul a fost ucis de virus în numai câteva zile. Frații lui, gemenii Vittore și Giuseppe (66 de ani), au ajuns și ei la spital, însă nu au rezistat foarte mult.

"Uniți de soartă de la naștere, s-au predat la câteva zile distanță", se arată într-un mesaj al autorităților din Cremona.

Al patrulea frate, Luigi, este și el în stare gravă, scrie sursa citată.

 

Mamă, tată și doi fii, răpuși de coronavirus în Lombardia

 

Corriere della Sera prezintă și povestea unei familii din Voghera, o localitate din Lombardia, cea mai afectată zonă din Italia.

Doi frați, unul de 54 de ani și celălalt de 46 de ani, au murit săptămâna trecută, urmați fiind de părinții lor, din cauza coronavirusului.

Potrivit sursei citate, Alfredo Bertucci, 86 de ani, și cei doi fii ai săi, Daniele, 54 de ani, și Claudio, 46 ​​de ani, erau cunoscuți în mica localitate din Lombardia, primii doi fiind fierari, iar al treilea, ceasornicar.

În urmă cu aproximativ zece zile, cei doi frați au fost diagnosticați cu coronavirus, fiind internați în spital. Claudio a murit primul, luni, fiind urmat, două zile mai tîrziu, de Daniele.

Între timp, părinții lor au fost, de asemenea, spitalizați. Corriere.it scrie că, după moartea soțului, nimeni nu i-a mai spus Angelei Albergati (77 de ani) de pierderea grea suferită, pentru a o proteja. Sâmbătă, însă, a murit și femeia.

Trei frați morți într-un interval de 10 zile

 

Povestea tristă a trei frați din Livigno, morți, pe rând, în numai 10 zile, a îndoliată micuța comunitate din nordul Italiei, la granița cu Elveția.

Imaginea cu cei trei frați o puteți găsi în galeria foto

Giovanni Zini, de 88 de ani, a fost primul dintre frați care a decedat, în urmă cu aproximativ 10 zile, din cauza unei probleme cardiace.

Au urmat Guido Silvio, 85 de ani, și Pietro Pacifico, 83 de ani, care au murit săptămâna trecută, din cauza coronavirusului.

 

Peste 10.000 de decese în Italia

 

Numărul deceselor din Italia cauzate de noul coronavirus a sporit cu 756 în ultimele 24 de ore, ajungând la 10.779, a anunţat duminică seară Agenţia italiană pentru Protecţie Civilă.

În Italia s-au înregistrat până acum o treime din numărul total de decese cauzate de COVID-19 în întreaga lume.

Cea mai mare creştere zilnică din Italia a numărului de decese provocate de noul coronavirus a fost consemnată vineri (919).

Numărul total de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Italia a ajuns duminică la 97.689, faţă de 92.472 în urmă cu 24 de ore, cea mai mică creştere zilnică începând din 25 martie.

În întreaga Italie, 13.030 de pacienţi s-au vindecat total până duminică seară. În prezent, 3.906 pacienţi se află la terapie intensivă în spitalele italiene.

Regiunea italiană cea mai afectată este Lombardia, unde numărul cazurilor fatale de COVID-19 este de 6.360. Numărul total al cazurilor confirmate în Lombardia a ajuns duminică la 41.007, după cinci săptămâni de la semnalarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în această regiune.

La nivel mondial, peste 662.700 de persoane au contractat SARS-CoV-2, iar 30.751 au decedat din cauza COVID-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!