Targ auto in China, cu 600 de expozanti

26-11-2009 00:00


China este un pariu sigur pentru industria de masini. O piata unde marii constructori spera sa vanda 15 milioane de automobile anul viitor, performanta ce le-ar revigora conturile slabite de criza.

Este si motivul pentru care si-au prezentat cele mai interesante modele la un mare targ din sudul tarii.

600 de producatori auto mai mari sau mai mici si-au disputat un loc la targul de masini din Guanzhou. Cu totii mizeaza pe faptul ca soferii chinezi sunt tot mai cheltuitori de la o zi la alta.

Au si de unde alege. Nu mai putin de 70 de modele nou-noute si-au facut debutul la eveniment. Printre acestea, un concept-car Infinity al carui portbagaj consta intr-un urias geamantan compartimentat.

Si compania Ford a lansat impreuna cu o firma din China, o versiune noua pentru Ford Mondeo. Atuurile noii masini sunt interiorul spatios si o forma usor modificata, mai eleganta. Managerii sunt optimisti si isi pun toate sperantele in comportamentul economic extrem de chibzuit al chinezilor.

Si o companie de lux ca Mercedes mizeaza pe cartea eficientei. Noile modele Sedan E 200 si E 260 au incorporata o tehnologie noua, Blue Efficiency, care scade consumul de carburant cu jumatate de litru la suta de kilometri.

Compania japoneza Toyota scoate si ea la inaintare o masina electrica, strategie aplicata si de doi constructori locali, BYD si Geely.

Marile companii americane, europene si japoneze spera intr-un val de comenzi care sa le ajute sa-si atenueze pierderile provocate de criza.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO