Scriitorul Bob Woodward dezvăluie 25 de scrisori secrete între Trump şi Kim Jong-Un în noua sa carte

Ultima actualizare: 13-08-2020 11:26
donald trump
StirilePROTV

Bob Woodward lansează cea de a doua carte despre Trump la Casa Albă. Titlul cărţii este "Rage" şi promite să dezvăluie secretele a 25 de scrisori schimbate între Trump şi Kim Jong-un, nepublicate până acum, scrie The Guardian.

În scrisori, potrivit detaliilor apărute miercuri pe pagina de Amazon a cărţii, "Kim descrie legătura dintre cei doi ca fiind dintr-un film fantastic, iar scrisorile reprezintă o orchestraţie politică extraordinară" .

"Rage", continuarea lui "Fear", urmează să apară pe 15 septembrie, coperta promiţând să îl arate pe Trump într-o ipostază deosebită. Simon & Schuster, editorii, au promis "un tur inedit şi intim al preşedinţiei Trump... cu noi detalii despre deciziile, operaţiunile de securitate naţională şi mişcările lui Trump în timp ce se confruntă cu o pandemie globală, cu un dezastru economic şi cu tulburări rasiale".

Woodward, un reporter veteran al Washington Post, în vârstă de 77 de ani, şi-a creat numele împreună cu Carl Bernstein la începutul anilor '70, când a expus scandalul Watergate, care l-a implicat pe Richard Nixon.

Cartea "Fear" a apărut în septembrie 2018 şi a fost bestseller. Pe baza a sute de interviuri cu persoane din interiorul administraţiei, aceasta conţine scene memorabile. Un exemplu în acest sens este cum înalţii de la Casa Albă înlătură documentele de pe biroul celui de-al 45-lea preşedinte, ca nu cumva să implementeze politicile extreme prezentate de acestea.

Un astfel de incident l-a implicat pe consilierul economic Gary Cohn care a înlăturat o propunere de retragere dintr-un acord comercial cu Coreea de Sud, un aliat SUA.

Angajamentele lui Trump cu statul totalitar din nord a produs trei întâlniri între cei doi lideri şi schimburi amabile de cuvinte, dar niciun acord cu privire la denuclearizare şi alte preocupări.

Woodward nu l-a intervievat pe Trump pentru "Fear", pe care preşedintele a numit-o "o bucată de ficţiune" a unui "mincinos" cu "surse false".

Cu toate acestea, în ianuarie, preşedintele a declarat pentru Fox News că cei doi bărbaţi au vorbit: "Am fost intervievat de un scriitor şi reporter foarte bun, Bob Woodward."

Se presupune că Trump a vorbit cu Woodward de mai multe ori şi le-a spus şi asistenţilor săi să coopereze, detaliază The Guardian.
Potrivit editorului: "Ceea ce nu ştie Trump este că, prin intermediul unor interviuri, i-a oferit lui Woodward o fereastră spre mintea lui.

La punctele cheie de decizie, Rage arată cum răspunsurile lui Trump la crizele din 2020 au rădăcini instinctuale şi obiceiurile şi stilurile sale vechi."

"Rage" asimilează sute de ore de interviuri cu martori de primă mână, precum şi note, e-mailuri, jurnale, calendare şi documente confidenţiale ale participanţilor, detaliază The Guardian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO