Rusia este acuzată din nou de spionaj. Ar fi avut un agent infiltrat timp de decenii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 12:43
Categorie: Stiri externe
Kremlin

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat vineri pe ambasadorul Austriei la Moscova în urma anunţului Vienei că un colonel din armata austriacă este suspectat că a spionat timp de decenii în favoarea Rusiei, relatează Agerpres.

Anunțul a fost făcut în cursul dimineții de vineri de către cancelarul austriac Sebastian Kurz și-l vizează pe un colonel de armată, în prezent retras din activitate. Acesta ar fi lucrat pentru serviciile de informaţii ruse începând din anii 1990 şi până anul acesta, mai relatează Agerpres, care citeaza Deutsche Presse-Agentur și France-Presse.

Foto: Cancelarul austriac Sebastian Kurz

Cancelarul austriac a mai precizat că însărcinatul cu afaceri al Federației Ruse la Viena a fost convocat de ministrul de externe austriac Karin Kneissl, care, în plus, şi-a anulat deplasarea prevăzută în Rusia.

În plus, a fost deschisă și o anchetă judiciară.

Ca răspuns, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat "neplăcut surprins" de acuzaţiile Vienei.

Foto: Ministrul de externe rus, Sergei Lavrov

Austria este unul dintre puţinele state-membre ale Uniunii Europene care a menţinut contacte diplomatice relativ strânse cu Federația Rusă, în pofida conflictului din Ucraina şi a cazului Skripal.

Acesta este doar ultimul caz din ultimele luni în care Federația Rusă este acuzată de spionaj. Moscova a mai fost ținta scandalurilor legate de cazul Skripal, precum si de cel al spionilor Direcției Principale de Informații (GRU) reţinuţi de autorităţile olandeze în luna octombrie.

Atunci, serviciile de informații ruse au fost acuzate că ar fi încercat să spargă sistemul informatic al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice şi că ar fi încercat să obţină şi informaţii legate de doborârea avionului Malaysia Airlines Flight 17, doborât deasupra Ucrainei în 2014.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO