Reacția Comisiei Europene după adoptarea modificărilor la Codurile Penale


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 22:05
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 19:54
Categorie: Stiri externe
Comisia Europeana

Comisia Europeană a transmis printr-un purtător de cuvânt că va analiza ”cu atenție” modificările Codurilor Penale adoptate miercuri de Parlamentul Român.

CE a avertizat, de asemenea, că în cazul în care preocupările oficialilor europeni cu privire la statul de drept din România nu sunt avute în vedere, Comisia ”va trebui să acționeze rapid”. 

”Suntem la curent în privința votului asupra Codurilor Penale revizuite, vot care a avut loc miercuri în Parlamentul României. Vom analiza cu atenție măsurile adoptate înainte de a decide următoarele etape. Înțelegem că nu au fost promulgate încă și nici nu au intrat în vigoare.

Reamintim că CE a fost foarte fermă în ceea ce privește poziția sa legată de situația statului de drept în România. România trebuie să repună procesul de reforme în cursul corect. Dacă preocupările noastre nu sunt satisfăcute, Comisia va trebui să acționeze rapid și să utilizeze mijloacele pe care le are la dispoziție”, a transmis Comisia Europeană printr-un purtător de cuvânt.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO