Prima poza cu Osama bin Laden ucis, doar un trucaj

Ultima actualizare: 20-07-2012 17:20

O fotografie trucata, care pretindea ca prezinta fata insangerata si tumefiata a lui Osama bin Laden, difuzata de televiziunile pakistaneze, a fost reluata pe larg, luni, de televiziuni si site-uri din intreaga lume dupa care a fost retasa, relateaza AFP.

VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden

CNN: Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare

FOX NEWS: Osama bin Laden va fi inmormantat in Arabia Saudita, in 24 de ore

Al-Qaeda ameninta: Daca bin Laden e ucis, va fi "iadul nuclear" in Europa

Cine a fost omul care a terorizat intreaga planeta aproape 2 decenii

AFP a supus forografia analizei unui program special pe calculator, care a permis sa se dovedeasca faptul ca a fost trucata cu ajutorul barbii si partii inferioare a fetei dintr-o fotografie mai veche a lui bin Laden. "Barba nu are un contur clar, se vede ca este un montaj", a declarat Mladen Antonov, redactor-sef al departamentului Foto al AFP.

Pe site-ul sau, postul american MSNBC a precizat ca doi oficiali americani au avertizat NBC News ca imaginea este un trucaj. "Niciun oficial american sau pakistanez nu a confirmat autenticitatea acesteia", a adaugat postul, pe site. Luni de dimineata nu a fost publicata nicio fotografie oficiala infatisandu-l pe Osama bin Laden mort. Posturile pakistaneze au prezentat primele aceasta fotografie ca fiind a lui bin Laden, reluata de BBC si CNN, care au incetat, foarte rapid, sa o mai difuzeze.

"Fotografia cadavrului lui Osama ben Laden a fost data publicitatii, ea nu este autentificata", a declarat luni dimineata prezentatorul Geo TV, principalul post de stiri al tarii, dezvaluind imaginea unei fete insangerate si partial afundate la nivelul orbitelor, a unui om cu barba neagra deasa.

Presedintele american, Barack Obama, a precizat, intr-o interventie transmisa in direct de televiziunile americane, ca a autorizat o operatiune impotriva liderului al-Qaida, in cursul careia nu au fost inregistrate victime in randurile fortelor americane.

"Pot anunta poporul american si intreaga lume ca Statele Unite au efectuat o operatiune in urma careia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaida", a afirmat Obama.

Presedintele american a precizat ca operatiunea militara americana a avut loc in Pakistan. Ben Laden a fost ucis intr-un schimb de focuri, iar fortele americane au preluat trupul neinsufletit, a adaugat Obama, precizand ca atacul a vizat o cladire din Abbottabad, Pakistan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO