FOX NEWS: Osama bin Laden va fi inmormantat in Arabia Saudita, in 24 de ore

Ultima actualizare: 04-10-2012 10:22

Dupa ce CNN a anuntat ca trupul lui bin Laden a fost aruncat in mare, Fox News vine cu o informatie total opusa. Potrivit televiziunii americane, cadavrul  “teroristului numarul 1” ar putea fi inmormantat, in 24 de ore, in Arabia Saudita.

Pana in prezent insa, autoritatile americane nu au confirmat oficial niciuna dintre informatii.

Potrivit CNN, liderul al-Qaida a fost inmormantat in mare. Oficialii americani au considerat ca astfel vor evita si o situatie periculoasa, respectiv locul sau de veci nu va deveni loc de pelerinaj pentru teroristi, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.

CNN: De ce s-au grabit americanii sa arunce in mare cadavrul lui bin Laden

Pe de alta parte, Fox News a anuntat ca Osama bin Laden ar putea fi inmormantat in tara sa de origine, Arabia Saudita. Fox News a mai precizat si ca trupul neinsufletit "se afla sub paza la o baza militara americana din Afganistan".

Si Barack Obama a spus in discursul sau ca trupul lui bin Laden se afla in custodia SUA, dar nu a precizat unde.

"Ne asiguram ca trupul sau este tratat in acord cu practica si traditia musulmana. Este un lucru pe care il luam foarte in serios", a declarat un oficial de rang inalt al administratiei Barack Obama.

Prima poza cu Osama bin Laden ucis, doar un trucaj

Potrivit traditiei musulmane, o persoana trebuie ingropata in decurs de 24 de ore de la deces.

Bin Laden s-a nascut in Arabia Saudita, iar tara ar putea permite inmormantarea pe teritoriul sau. Nicio cerere oficiala in acest sens nu a fost insa formulata.

Osama bin Laden a fost expulzat din Arabia Saudita in 1991.

Scufundarea trupului lui Osama bin Laden este contrara traditiei, afirma Marea Moschee din Paris

Marea Moschee din Paris si-a exprimat uimirea, luni, dupa informatiile difuzate de televiziuni, potrivit carora trupul neinsufletit al lui Osama bin Laden a fost scufundat in mare, apreciind ca acest lucru "este total contrar regulilor sfinte ale islamului".

O sursa apropiata rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, s-a declarat "foarte surprinsa" de aceste informatii, care "cer sa fie verificate".

VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden

Sursa a subliniat ca, potrivit traditiei musulmane, "corpul unui defunct trebuie mai intai spalat cu apa si sapun, apoi numai cu apa si in final cu apa amestecata cu camfor, inainte de a fi infasurat in trei bucati de stofa". "Inhumarea se face in pamant, fara sicriu.

Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului usor intors spre dreapta, pentru ca fata sa fie indreptata spre Kaaba, sanctuarul sfant al Mecca.

Cititi si:

A anuntat pe Twitter, fara sa stie, atacul impotriva lui Osama bin Laden

Ilknur Pintilie, corespondent ProTV, agresata pe plaja de la Vama Veche

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO