CNN: De ce s-au grabit americanii sa arunce in mare cadavrul lui bin Laden

Ultima actualizare: 28-10-2012 14:37

Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost scufundat in mare, a declarat un oficial american. Cadavrul lui Osama bin Laden a fost tratat in conformitate cu traditia islamica, a declarat oficialul citat, fara alte detalii.

LIVE. Osama bin Laden, impuscat in cap. Cum petrec americanii

Prima poza cu Osama bin Laden ucis, difuzata de televiziunile pakistaneze

VIDEO. Casa in care a fost ucis bin Laden, cuprinsa de flacari

Cine a fost omul care a terorizat intreaga planeta aproape 2 decenii

Potrivit traditiei islamice, persoana decedata trebuie sa fie inmormantata in 24 de ore. In situatia data, autoritatile americane nu aveau cum sa gaseasca, intr-un timp atat de scurt, o tara care sa accepte ca ramasitele celui mai cautat terorist din intreaga lume sa fie ingropate pe teritoriul ei.

Oficialii americani au considerat ca astfel vor evita si o situatie periculoasa, respectiv locul sau de veci nu va deveni loc de pelerinaj pentru teroristi, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.

Cu tot raul facut Statelor Unite, oficialii spun ca funeraliile au respectat traditiile islamice exceptand locul de veci ales. Mortul este pus in sicriu infasurat in panza alba si condus la groapa doar de barbati, femeile ramanand acasa.

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, duminica seara, ca Osama bin Laden, responsabil pentru moartea a aproape 3.000 de persoane in atentatele din 11 septembrie 2001, a fost ucis in Pakistan, in urma unei operatiuni a fortelor americane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO