Presupusul autor al atentatului din Berlin, Anis Amri, si-ar fi procurat in Elvetia arma cu care l-a ucis pe soferul polonez

07-01-2017 16:14


Anis Amri

Presupusul autor al atentatului de la Berlin, Anis Amri, si-ar fi procurat in Elvetia arma cu care a fost impuscat soferul polonez al camionului utilizat pentru atac, a aratat vineri canalul german ZDF, preluat de AFP.

Tunisianul de 24 de ani a "petrecut o lunga perioada in Elvetia" unde a stat "potential" in "mai multe randuri", a indicat vineri ZDF. "Dupa surse de securitate" elvetiene, si "in stadiul actual al investigatiilor", este "verosimil" ca el sa-si fi "procurat in Elvetia arma", un pistol al fabricantului german Erma, afirma canalul citat.

Parchetul federal elvetian, care nu a confirmat aceste informatii, a deschis miercuri o ancheta asupra unor eventuale contacte in Elvetia ale lui Amri "in baza informatiilor provenite de la autoritati straine in legatura cu atentatul din Berlin". Aceasta ancheta "se refera la informatii legate de logistica, persoane sau arma crimei. Pentru moment nu exista nicio informatie sigura", a indicat, pentru AFP, un purtator de cuvant al parchetului federal elvetian.

Potrivit ZDF, Anis Amri a fost de asemenea retinut de autoritatile germane, pe 30 iulie anul trecut, in timpul unui control de rutina la Friedrichshafen (sud-vest), aproape de frontiera elvetiana. El indicase atunci ca vrea sa ajunga la Zurich pentru a asista la o nunta. Deja cunoscut autoritatilor germane ca potential periculos, el a reusit sa disimuleze adevarata sa identitate, dar a fost arestat pentru scurt timp pentru posesie de documente false, inainte de a fi eliberat pe 1 august.

Si Neue Rhein Zeitung informeaza, in editia sa de sambata, ca autoritatile din Renania de Nord-Westfalia, unde a stat catva timp Amri, erau la curent "cel mai tarziu in decembrie 2015" asupra legaturilor sale potentiale cu gruparea Stat Islamic.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO