Nunta printului Wiliam si a lui Kate Middleton ar putea fi transmisa 3D

Ultima actualizare: 19-09-2012 22:20
Regina Elisabeta a II-a 3D

Evenimentul britanic al deceniului, cum a fost numita nunta regala planificata pentru 29 aprilie 2011, ar putea sa fie filmata si transmisa in direct in format tridimensional. Acum se pune problema daca nu cumva camerele 3D i-ar incurca pe miri.

Se zvoneste ca deja sunt trei televiziuni care negociaza cu Palatul Regal termenii contractului de transmisie a evenimentului:  BBC, BSkyB si ITV.

Exista deja foste multi critici ai acestei idei pentru ca englezii mai au ceva timp pana cand o sa-si doteze cu totii livingul cu televizoare 3D.

Dar pana acolo, s-ar putea ca tehnologia sa fie cel mai mare dusman al acestei transmisiuni. Si asta pentru ca aparatura necesara unei acoperiri live a evenimentului consta in primul rand in camere 3D care sunt mai voluminoase decat cele clasice.

O sursa apropiata de palat spunea pentru The Telegraph: "Suntem foarte deschisi la ideea unei transmisii 3D, atata timp cat asta nu va impiedica desfasurarea naturala a ceremoniei. Vrem sa evitam situatiile in care camerele sunt varate in fata invitatilor sau a mirilor, ca si cand ar fi cu totii actori intr-un reality show".

In ianuarie 2010, BSkyB a devenit prima televiziune din lume care a transmis un eveniment sportiv in format 3D: meciul dintre Manchester United si Arsenal.

Mai sunt 88 de zile pana la nunta regala

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO