Furtuna Nemo a paralizat nord-estul SUA si Canada. Cel putin 7 victime, 650.000 de locuinte in bezna

×
Codul embed a fost copiat

Viscolul a paralizat nord-estul Statelor Unite, dar si partea de est a Canadei. Peste 650.000 de locuinte au ramas in bezna si sunt cel putin 7 victime.

De asemenea, numeroase aeroporturi au fost inchise, inclusiv cele importante din New York, si mii de zboruri au fost anulate.

Furtuna "monstruoasa" isi onoreaza renumele. Ore in sir, viscolul naprasnic a biciuit regiuni intinse, din Pennsylvania pana in Maine.

Frecvent, stratul de zapada a atins 50-60 de centimetri, fara a pune la socoteala troienele. In unele locuri a trecut, insa, de un metru.

Oricat de multe utilaje ar fi mobilizat autoritatile, batalia parea pierduta. Rafalele de vant au ajuns pana la 130 de kilometri la ora, aruncand imediat inapoi zapda abia indepartata de pluguri.

Citește și
furtuna solara
Oamenii de stiinta avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta. "Gasiti solutii, urgent"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Sute de mii de oameni au ramas fara energie electrica si caldura. Si, chiar si la o centrala nucleara din Massachusetts au fost pene repetate de curent.

Nici mijloacele de transport n-au razbit prin viscol si zapada. Numeroase aeroporturi, inclusiv cele din New York, au fost inchise.

Totusi primarul Bloomberg anunta ca "ceea ce este mai rau a trecut", iar zborurile au inceput sa fie reluate progresiv.

De La New York pana la Boston ninge fara oprire inca de vineri, iar pe alocuri vantul bate cu viteza de uragan, depasind 100 de kilometri la ora.

In cinci state s-a decretat deja stare de urgenta. Autoritatile ii indeamna pe oameni sa stea in case, la caldura si sa nu se aventureze pe drumuri, cu masina.

Thomas Merino, primarul orasului Boston: "Avem de-a face cu o furtuna de proportii uriase. Nu va aventurati pe sosele, ramaneti in casa! Nu ingreunati munca autoritatilor si a echipajelor de deszapezire in urmatoarele 72 de ore".

Guvernatorul din Massachusetts a interzis total circulatia pe drumurile principale din acest stat, o masura care nu mai fusese luata din 1978. De altfel, orasul Boston e complet paralizat si rupt de restul lumii. Pentru ca meteorologii se asteapta ca zapada sa depaseasca, in curand, un metru grosime, scolile si tribunalele au fost inchise, iar transportul in comun a fost complet suspendat.

Ninge fara oprire de vineri dupa-amiaza si la New York, dar aici stratul de zapada nu va depasi 30 de centimetri. Ingrijorare provoaca valurile mari, ce risca sa inunde zonele deja afectate de uraganul Sandy.

Cei mai nefericiti sunt cei pe care vijelia i-a prins pe drum, prin aeroporturi. Aproape 5.000 de zboruri au fost anulate incepand de vineri. Cele trei aeroporturi mari din New York au fost inchise inca de vineri si nu se stie cand va reveni situatia la normal.

Nemo a facut si destule victime in accidente rutiere. 

Sambata este apogeul furtunii de zapada, dupa cum spun meteorologii, care spera ca de la inceputul saptamanii, vremea sa se imblanzeasca.

Citeste si:

Oferte pe care nu poti sa le refuzi. BMW-uri si Mercedes-uri, numai M-uri si AMG-uri, la preturi de Logan. Reduceri de 66%

Facebook produce bani chiar si atunci cand utilizatorii isi inchid conturile

ATM-urile care transforma telefoanele vechi in bani

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
O furtuna de
O furtuna de "proportii istorice" ameninta nord-estul SUA. New York a intrat in stare de alerta

O furtuna majora de iarna urmeaza sa loveasca vineri nord-estul Statelor Unite, preconizandu-se ninsori "masive" insotite local de rafale violente de vant, a anuntat joi agentia meteorologica nationala.

Oamenii de stiinta avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta.
Oamenii de stiinta avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta. "Gasiti solutii, urgent"

Specialistii avertizeaza ca o “superfurtuna solara” este inevitabila in acest an si autoritatile trebuie sa ia masuri urgente, ca sa reduca efectele negative pe care le va produce.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.