Noi zvonuri despre situația lui Kim Jong-un. Mesajul transmis de un oficial al Japoniei

Ultima actualizare: 27-06-2020 16:17
Kim Jong-un
Getty

Noi zvonuri despre decesul lui Kim Jong-un au apărut în presa internațională, după ce un oficial japonez a transmis că are „unele suspiciuni” cu privire la sănătatea sa, pe fondul pandemiei de COVID-19.

În ultimele luni, dictatorul nord-coreean a avut foarte puține apariții în spațiul public, fapt ce a alimentat o serie de zvonuri despre starea de sănătate a acestuia.

Primele rapoarte au apărut după absența lui Kim de la sărbătoarea dedicată nașterii bunicului său, Kim Il-Sung, pe 15 aprilie.

Se credea la acea vreme că liderul de la Phenian se află într-o stare critică după o operație pe cord. De atunci, Kim Jong-un a mai apărut foarte rar în spațiul public.

Vorbind vineri într-un briefing de presă, ministrul japonez al Apărării, Taro Kono, a declarat că mișcările recente observate în Coreea de Nord au fost „foarte ciudate”, potrivit The Sun.

"Avem câteva suspiciuni cu privire la sănătatea lui Kim Jong-un", a spus acesta.

Kono a transmis că au existat „mişcări foarte ciudate” în Coreea de Nord, cauzate de faptul că Kim „încearcă să nu se infecteze cu COVID-19”.

El a adăugat că virusul se „răspândeşte în toată ţara”, deși Coreea de Nord a susţinut constant că nu a înregistrat niciun caz de infectare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO