Noi sanctiuni economice impotriva oficialilor din Crimeea. Pe lista neagra sunt 151 de persoane si 37 de firme

08-11-2016 19:11


ue

Ministrii de finante din UE au fost de acord marti cu noi sanctiuni impotriva unor oficiali din Crimeea care se adauga masurilor restrictive adoptate dupa anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia in 2014, relateaza AFP.

“Consiliul UE a adoptat noi sanctiuni in cadrul masurilor restrictive impuse ca reactie la actiunile care submineaza integritatea teritoriala a Ucrainei”, a declarat ministrul de finante slovac Peter Kazimir in cadrul unei conferinte de presa, la finalul unei reuniuni a ministrilor de finante in cadrul Consiliului UE.

El a raspuns unei intrebari daca noi sanctiuni au fost impuse impotriva oficialilor din Crimeea. Slovacia detine presedintia prin rotatie a UE pana la sfarsitul anului.

151 de persoane si 37 de entitati fac deja obiectul interdictiei de calatorie si al inghetarii activelor in UE pentru rolul lor in anexarea Crimeii si in rebeliunea sustinuta de Rusia in estul Ucrainei.

Anexarea Crimeii nu este recunoscuta la nivel international si regiunea face obiectul unor sanctiuni economice, inclusiv interdictii privind importul de bunuri produse in Crimeea, investitii sau furnizarea de servicii turistice in zona.
 

Sursa: Agerpres

Tags: ue, ucraina, crimeea,

VIDEO PROTVPLUS.RO