Momentul in care mai multi tineri albi formeaza un scut uman ca sa ii apere pe cei de culoare, in timpul unui protest


Ultimul update: Sambata 24 Octombrie 2015 07:01
Data publicarii: Miercuri 21 Octombrie 2015 16:42
Categorie: Stiri externe
protest

Scene impresionante au avut loc in Africa de Sud, la un protest desfasurat de mii de studenti.

Mii de studenti protesteaza in Africa de Sud impotriva maririlor taxelor in invatamant si ameninta sa inchida toate universitatile din tara si cer ca taxele sa fie micsorate.

Studentii resping decizia guvernului de a mari taxele cu 6% incepand cu 2016. Protestele au loc in mai multe institutii si mii de studenti au iesit in strada.

Insa, un moment incredibil petrecut in mijlocul protestelor a luat cu asalt internetul. Mai multe filmari si imagini au aparut online, cu studenti albi care au format un scut uman in fata studentilor de culoare, in momentul in care politistii au vrut sa intervina.

 "Imi vine sa plang. Uitati-va la scutul uman format din persoane albe. Este incredibil de frumos si trist, in acelasi timp" a scris cea care a urcat imaginea pe internet.

Unii dintre protestari considera ca marirea taxelor ii va obliga pe studentii de culoare saraci sa renunte la studii. Conform BBC, 10 institutii de invatamant sunt inchise pana cand situatia va fi rezolvata.

Politia a folosit violenta pentru a-i impiedica pe studenti sa protesteze, insa studentii au filmat si au urcat pe internet cateva imagini cu momentele tensionate.

 

In momentul in care protestatarii de culoare sunt atacati, tinerii de la Universitatea Rhodes din Africa de Sud s-au implicat si au format un scut uman pentru a-i apara.

Deja exista doua hastaguri active pe retele de socializare #FeesMustFall si #NationalShutDown.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO