Ministrul Mediului din Republica Dominicană, împușcat mortal de un apropiat în biroul din Minister

Ultima actualizare: 06-06-2022 23:12
Ministrul Mediului din Republica Dominicană, Orlando Jorge Mera
Agerpres

Ministrul Mediului din Republica Dominicană, Orlando Jorge Mera, a fost împuşcat mortal luni de un apropiat în biroul său din interiorul ministerului.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Homero Figueroa, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Informaţiile pe care le deţinem în acest moment indică faptul că, la primele ore ale zilei de astăzi (luni), ministrul mediului şi-a pierdut viaţa într-un atac armat în biroul său,” a spus Figueroa.

„Miguel Cruz, persoana identificată ca trăgător, era un prieten personal al ministrului,” a mai spus el, adăugând că acesta a fost „arestat” şi că o anchetă este în curs pentru a afla motivul crimei.

Potrivit mai multor surse din cadrul ministerului, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un bărbat înarmat a intrat în forţă în cursul reuniunii săptămânale a ministrului cu adjuncţii săi şi a deschis focul.

Acest apropiat al victimei a putut avea acces mai uşor în zonele de securitate din cadrul ministerului.

Poliţia a refuzat deocamdată orice comentariu. Echipele AFP aflate la faţa locului au văzut intrând în clădire unităţi ale poliţiei de elită.

„Suntem consternaţi de ceea ce s-a întâmplat,” a scris pe Twitter Ministerul Mediului, al cărui sediu din Santo Domingo a fost evacuat.

„Am pierdut un cetățean sensibil și un dedicat funcționar public, dar și un tată, fiu și frate exemplar,” a mai scris Ministerul Mediului.

 

 

CITEȘTE ȘI: Seceta extremă din Irak a scos la iveală un oraș vechi de 3.400 de ani. GALERIE FOTO

Zborurile s-ar putea scumpi, după un vot al Uniunii Europene împotriva poluării

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO