Marturia emotionanta a lui Dumitru Gologan, tatal romanului condamat la moarte in Malaezia: "Mi se rupe sufletul de durere"

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15
Ionut Gologan

Dumitru Gologan este un tata aflat in pragul disperarii. Ionut, fiul sau, este condamnat la moarte, in Malaezia, pentru trafic de droguri, iar zilele ii sunt numarate.

Barbatul si-a dorit cu orice pret sa-si vada fiul si a reusit cu ajutorul oamenilor cu suflet mare sa plece in Malaezia. intre timp, ionut isi asteapta cu groaza sentinta: va fi executat prin spanzurare intr-o inchisoare de maxima securitate.

"E greu. Poate iti vezi pentru ultima data copilul. Mi se rupe sufletul de durere. Vreau sa ajung cu bine sa-l vad, Doamne ajuta sa fie sanatos, sa-l mai vad o data. Din pacate, vestile nu sunt prea bune. M-a sunat de dimineata si mi-a spus ca abia asteapta sa ma vada si ca de acolo, de unde e el, nu iese nimeni viu", a declarat tatal lui Ionut in emisiunea La Maruta.

Dumitru Gologan a ajuns la capatul puterilor. A vorbit cu fiul sau, care i-a dat vesti proaste: de curand a fost transferat intr-o noua inchisoare, un loc din care nimeni n-a scapat viu. Barbatul este aproape complet resemnat, insa disperarea i se citeste pe chip.

Bunica lui Ionut, care l-a crescut pe acesta de mic, este impietrita de durere la gandul ca ar putea sa nu-si mai revada niciodata nepotul si a scris cateva randuri, in speranta ca va indupleca autoritatile malaeziene: "Stiu ca nepotul meu este arestat de 3 ani, pentru droguri. De atunci, eu ca bunica si tatal lui nu mai avem liniste sufleteasca, gandindu-ne la nepotul meu pentru ca a fost un copil linistit. Mi se rupe sulfletul ca de trei ani nu l-am mai vazut. Ganditi-va la nepotul meu, ca e in floarea vietii."

Recursul lui Ionut Alexandru Gologan, romanul condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia, a fost respins, iar avocatul sau a introdus, in regim de urgenta, cererea de recurs la o instanta superioara, Curtea Federala de Justitie.

Ministerul de Externe informeaza ca, inca de la arestarea cetateanului roman, Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur a intreprins "multiple demersuri pe canalele diplomatice si consulare in vederea acordarii asistentei de specialitate in beneficiul acestuia, in special pentru identificarea cailor optime de aparare, in scopul evitarii pedepsei capitale". In acest sens, au existat contacte la nivelul ministrilor afacerilor externe ai Romaniei si Malaysiei.

De asemenea, in continuarea demersurilor vizand salvarea vietii cetateanului roman, reprezentantii Ambasadei Romaniei in Malaysia "tin permanent legatura cu avocatul acestuia - un avocat de renume international, specializat pe cazurile de trafic de droguri pasibile de condamnarea la pedeapsa capitala".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO