Mâncarea servită într-un spital, apreciată de unul din cele mai prestigioase ghiduri de restaurante din lume
Mâncarea servită într-un spital din vestul Belgiei a fost apreciată de un prestigios ghid de restaurante francez, informează Reuters.
AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le serveşte pacienţilor.
Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii şi cămine de bătrâni în ceea ce priveşte mesele servite angajaţilor sau rezidenţilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.
”Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos”
Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.
Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple.
''Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos... Încercaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană'', a spus el.
Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.
Sursa: Agerpres
Etichete: spital, mancare, ghid, restaurante, apreciere,
Dată publicare:
15-03-2023 12:09