Mama iraniana care l-a salvat de la moarte pe ucigasul fiului ei: Toata ura a disparut din sufletul meu

Ultima actualizare: 29-04-2014 06:53
iran, condamnat la moarte

Femeia din Iran, care a oprit in urma cu cateva saptamani executia barbatului ce i-a omorat fiul, a povestit ca toata ura din sufletului ei a disparut cand l-a palmuit pe ucigasul ce urma a fi spanzurat.

Iranianul Balal avea streangul in jurul gatului si se pregatea de ultima suflare cand s-a petrecut o adevarata minune. In timpul executiei publice, mama victimei lui Balal a venit si l-a palmuit, iertandu-l in acelasi timp. Gestul ei, rar in Iran, a facut ocolul presei internationale.

Femeia a povestit ca a decis sa-l ierte pe ucigas dupa ce cu 10 zile inainte de executie fiul ei mort i-a aparut in vis si a rugat-o sa-l ierte pe cel care i-a curmat viata, relateaza The Guardian.

Pe numele ei Alinejad, femeia trebuia sa impinga scaunul pe care se afla ucigasul in momentul executiei. Legea islamica permite qisas-ul, adica razbunare de tipul "ochi pentru ochi".

"In tot acest timp m-am simtit ca un mort. Acum sunt linistita, impacata, toata ura a disparut din sufletul meu" a povestit femeia intr-un interviu pentru The Guardian.

Balal ramane totusi in inchisoare, familia victimei ii poate cruta viata, insa nu-l poate absolvi de pedepsa cu inchisoarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO