Maldive se alatura cautarilor in cazul zborului MH370 dupa ce localnicii ar fi vazut resturi de avion in largul insulelor

Dată publicare: 10-08-2015 09:33
Dată actualizare: 13-08-2015 07:05


MH370

Autoritatile din Maldive au decis inceperea operatiunilor de cautare a resturilor avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, relateaza AFP.

"Privim aceasta sub o lumina noua dupa descoperirea din Reunion", a afirmat duminica un purtator de cuvant al politiei din Maldive, referindu-se la confirmarea faptului ca fragmentul de aripa, lung de doi metri, gasit in insula franceza Reunion provine de la zborul MH370, disparut in urma cu 17 luni.

Locuitorii din Maldive au anuntat ca au vazut in ultimele saptamani in mai multe randuri resturi in largul atolilor din nordul arhipelagului, potrivit sursei amintite, relateaza Agerpres.

"Colectam aceste resturi neidentificate si le depozitam pentru ca malaezienii sa le poata examina si stabili daca apartin avionului", a declarat prin telefon un oficial din cadrul presedintiei Maldivelor, Mohamed Shareef. "Le-am trimis fotografii si asteptam raspunsul lor", a precizat el.

Pe de alta parte, Maldivele au trimis Malaeziei date inregistrate de radar, dupa zvonurile potrivit carora un avion de pasageri a fost vazut zburand la joasa altitudine in largul atolilor in ziua disparitiei.

"Am verificat aceste date furnizate de radarele noastre si raspunsul a fost negativ", a spus Mohamed Shareef. "Nu a fost niciun avion de pasageri in aceasta zona si am transmis aceasta informatiei autoritatilor din Malaezia", a subliniat el.
 

Sursa: Agerpres

Tags: maldive, mh370,


VIDEO PROTVPLUS.RO