Furtuni violente in Australia. Trei morti si mai multe persoane au fost date disparute

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Trei persoane au murit, iar altele sunt date disparute in urma furtunilor violente care au maturat coasta de est a Australiei, a anuntat luni politia locala.

Vremea rea inregistrata pe tot parcusul weekend-ului a provocat inundatii in statul New South Wales, iar valurile uriase au dus la distrugerea coastelor.

"De-a lungul coastei, furtuna a provocat un macel", a declarat premierul statului New South Wales, Mike Baird, adaugand ca "prejudiciile sunt incredibile".

Potrivit Biroului de Meteorologie, vantul a suflat in rafale cu pana la 115 kilometri pe ora, in portul din Sydney, iar in anumite parti ale orasului au fost inregistrate cele mai grave inundatii din ultimii 30 de ani.

Potrivit politiei, echipele de salvare au descoperit cadavrele a doi barbati in masinile lor maturate de ape la marginea orasului Sydney si in Bowral, o localitate situata la o suta de kilometri spre sud. Potrivit AFP, un al treilea cadavru a fost descoperit langa un rau la Canberra.

Furtuna a maturat statele Queensland si New South Wales, si ulterior Tasmania, unde doua persoane erau date disparute luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO