Intalnirea avuta de Donald Trump cu presa americana in turnul sau din New York. "A fost ca un pluton de executie"

Dată publicare: 23-11-2016 13:10
Dată actualizare: 26-11-2016 07:05


Presedintele ales Donald Trump a organizat luni o intalnire informala cu presa, la resedinta sa din New York. Au participat directori executivi si moderatori de prime time de la cele mai importante sase posturi americane.

Ajuns presedinte, Donald Trump continua razboiul cu institutiile de presa care l-au criticat in timpul campaniei electorale. In ultimele doua zile, s-a intalnit cu sefii principalelor televiziuni americane, iar marti a mers la sediul ziarului New York Times, cel mai asiduu critic al sau. Cum era de asteptat, intalnirile nu au fost tocmai cordiale.

Cu toate ca cele discutate acolo au fost off the record, iar participantii au fost de acord sa nu discute public subiectele dezbatute, o sursa care a participat la intalnire a declarat pentru New York Post ca Trump i-a certat pe reprezentantii presei pentru ca l-au denigrat in campanie si i-a facut mincinosi. Pe de alta parte, referindu-se la aceeasi intalnire, jurnalistii de la CNN, aspru criticati, sustin ca lucrurile au fost exagerate.

Jurnalistii au fost convinsi ca merg la Trump Tower din New York pentru a vorbi despre accesul presei la administratia noului presedinte si nicidecum pentru a primi o lectie si sa fie certati.

"A fost ca un pluton de executie. Trump a inceput cu directorul CNN Jeff Zucker si i-a spus: 'Urasc televiziunea ta, toata lumea de la CNN este mincinoasa si ar trebui sa iti fie rusine'. Intalnirea a fost un dezastru total. Directorii si moderatorii au intrat acolo crezand ca vor discuta despre accesul pe care il vor avea la administratia Trump, dar in loc de asta s-au ales cu un perdaf in stilul Trump." a precizat sursa.

Nici cei de la NBC nu au scapat ieftin. Trump i-a mustruluit pentru ca au folosit fotografii care nu-l avantajeaza. Si a criticat o jurnalista care a plans atunci cand a vorbit despre faptul ca Hillary Clinton a pierdut alegerile.

"Intalnirea a avut loc intr-o sala mare de consiliu si au participat vreo 30-40 de oameni, inclusiv moderatorii importanti de la toate televiziunile. Trump tot spunea 'Suntem intr-o camera plina de mincinosi, cu media inselatoare si necinstita, care a inteles totul gresit.' S-a adresat tuturor din incapere, facandu-i mincinosi parsivi. L-a strigat pe Jeff Zucker pe nume si a spus ca toata lumea de la CNN este mincinoasa, iar CNN este un canal de mincinosi.

Trump nu i-a spus numele lui Katy Tur, dar a amintit de o reporterita de la NBC care a gresit in relatari, apoi si-a amintit de un alt jurnalist care a inceput sa planga atunci cand Hillary Clinton a pierdut dezbaterea moderata de ea. Era vorba de Martha Raddatz, care era si ea prezenta." a confirmat si o a doua sursa.

De cealalta parte a baricadei, reprezentanta lui Trump, Kellyanne Conway, a spus ca: "A fost in intalnire excelenta si fara precedent, pe care am organizat-o in doua zile. O intalnire informala, foarte cordiala si productiva, dar si foarte onesta."

La intalnirea care a durat in jur de o ora au luat parte reprezentanti ai posturilor TV: NBC, ABC, CBS, Fox News, MSNBC si CNN.

Trump nu i-a uitat nici pe jurnalistii de la New Ypork Times, cei mai vocali critici ai sai in ultimele luni. Trump n-a ramas datori si i-a facut cu ou si cu otet in discursurile din campanie.

Trump: "Cei de la sunt foarte necinstiti. New York Times este una dintre cele mai mincinoaste institutii de presa pe care am vazut-o in viata mea."

S-a razbunat in felul lui. Mai intai a programat intalnirea, apoi a spus ca nu mai merge pentru ca intr-un final sa se duca totusi pana la redactia ziarului.

Presedintele Trump pare sa continue comportamentul din timpul campaniei - isi doreste atentia presei, insa dupa regulile lui. Dupa ce a fost ales, i-a lasat cu ochii-n soare pe jurnalistii care au misiunea de a-l urma la evenimente si care formeaza asa numitul "press pool".

Jeff Mason, Asoc. Coresp. la Casa Alba: "Motivul pentru care este important sa ai jurnalistii dupa tine este ca stirile pot sa apara in orice moment."

Aceiasi jurnalisti au aflat ca viitoarea prima doamna, Melania, este tot mai reticenta in legatura cu mutarea la Casa Alba. Pretextul oficial este ca "vrea ca fiul cuplului, Barron, sa termina anul scolar la New York". Insa surse din anturajul ei spun ca sotia lui Trump iubeste resedinta din Manhattan si viata "independenta" pe care o duce la New York.


VIDEO PROTVPLUS.RO