Incendiu intr-un bar de karaoke cu 13 morti, in capitala Vietnamului. Nerespectarea normelor de securitate, cauza tragediei

Dată publicare: 02-11-2016 07:16
Dată actualizare: 05-11-2016 07:13


incendiu vietnam

Treisprezece persoane si-au pierdut viata intr-un incendiu izbucnit marti intr-un bar karaoke, flacarile propagandu-se rapid la imobilele din jur intr-un cartier situat in vestul capitalei vietnameze Hanoi.

"Sute de pompieri si politisti au fost mobilizati pentru stingerea incendiului", a declarat pentru AFP The Chung, o functionara in administratia acestui cartier din Cau Giay, situat la vest de marele lac din Hanoi.

Echipele de interventie au reusit sa stinga focul in timpul noptii. Dupa declansarea sa, in cursul serii, flacarile s-au extins rapid la cladirile din jur in acest cartier foarte populat, a adaugat Chung, precizand ca doi politisti trimisi la fata locului pentru a gestiona situatia au fost raniti.

Miercuri dimineata, echipe ale politiei inspectau locurile. Pe trotuar se aflau numeroase biciclete si motociclete arse in fata imobilelor innegrite de fum, dar circulatia fusese reluata normal pe aceasta strada foarte frecventata a capitalei.

Premierul Nguyen Xuan Phuc a ordonat miercuri politiei "sa ancheteze si sa determine cauzele incendiului", promitand pedepse "severe" celor care vor fi gasiti responsabili de aceasta drama, potrivit site-ului oficial al guvernului.

El a cerut de asemenea autoritatilor locale sa verifice echipamentele antiincediu ale barurilor si ale restaurantelor karaoke. Incendiile in cladiri, baruri si restaurante sunt frecvente in aceasta tara comunista din Asia de Sud-Est, unde normele de securitate sunt putin respectate.

In septembrie, un bar karaoke cu sapte etaje din Hanoi a ars de asemenea, dar fara sa faca victime. In mai 2014, cinci persoane au pierit tot intr-un incendiu declansat intr-un bar karaoke.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO