Iarna face legea in Europa. In Marea Britanie e cea mai friguroasa luna martie din ultimii 50 de ani


Ultimul update: Marti 26 Martie 2013 07:07
Data publicarii: Sambata 23 Martie 2013 20:49
Categorie: Stiri externe

Iarna a pus stapanire pe aproape tot teritoriul Ucrainei,  transporturile sunt paralizate si la Kiev a fost decretata starea de urgenta.

De asemenea, regiuni intinse din Marea Britanie sunt maturate de viscol si acoperite de zapada, in vreme ce locuitorii din sud-vestul Angliei se confrunta cu inundatii.

In capitala Ucrainei, in 24 de ores-au format deja nameti de peste jumatate de metru, iar circulatia masinilor si a mijloacelor de transport in comun a devenit aproape imposibila. Probleme sunt in toata tara: sute de vehicule, inclusiv autocare si camioane, au ramas blocate pe autostrazi, mai ales in vest, unde aproape 400 de localitati au ramas fara curent electric.

Si in Anglia, dincolo de troienele formate de viscol, stratul de zapada a ajuns in unele locuri chiar si la 40 de centimetri grosime.

In nord-vestul Angliei, centrala Sellafield unde sunt tratate deseuri nucleare si combustibil uzat a fost inchisa din precautie, din cauza vantului violent insotit de ninsoare puternica.

Sute de scoli si gradinite au fost inchise ieri, iar traficul pe sosele si cai ferate a fost serios perturbat.

De asemenea, numeroase curse aeriene au fost anulate sau au inregistrat intarzieri importante

In Irlanda de Nord, Scotia si regiunea engleza Cumbria, zeci de mii de case au ramas in bezna, dupa ce vijelia a rupt firele electrice si a darmat stalpi de inalta tensiune.

In sud-vestul Angliei, in schimb, nu a nins, dar ploile torentiale au provocat inundatii. In regiunea Cornwall au fost si alunecari de teren care au naruit cateva locuinte. Acolo, printre daramaturile unui apartament, pompierii au gasit corpul neinsufletit al unei femei.

Unii experti sustin ca aceasta luna martie este pentru Regatul Unit cea mai friguroasa din ultima jumatate de secol.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO