Hillary Clinton a trecut la atac, dupa rezultatul strans din Iowa. "Nu fac promisiuni pe care nu le pot respecta"

Ultima actualizare: 08-02-2016 06:58
Bernie Sanders si Hillary Clinton

Candidata democrata Hillary Clinton a iesit la atac impotriva rivalului Bernie Sanders in prima dezbatere unu la unu de joi seara, punand sub semnul intrebarii viabilitatea propunerilor sale, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Cu cinci zile inainte de alegerile primare din statul New Hampshire, intensitatea cursei democrate tot mai stranse s-a reflectat in schimburile taioase dintre Clinton si Sanders pe tema educatiei, sanatatii si economiei.

Hillary Clinton a afirmat ca propunerea lui Bernie Sanders de introducere a unei asigurari de sanatate universale ar pune in pericol "Obamacare", reforma din domeniul sanitar a actualului presedinte, si a calificat o astfel de idee "o mare greseala". De asemenea, ea a spus ca planurile rivalului sau privind educatia gratuita universitara este prea costisitoare pentru a fi realista.

"Eu pot sa fac ca lucrurile sa se intample. Nu fac promisiuni pe care nu le pot respecta", a spus Hillary Clinton.

Bernie Sanders a replicat ca nu intentioneaza sa puna in pericol "Obamacare", ci sa o extinda, amintind cate tari furnizeaza asistenta medicala universala.

"Mergand inainte, adunand poporul american in jurul acestei cauze, cred ca ar trebui sa avem asistenta medicala pentru toti", a spus el.

Sanders a mai afirmat ca propunerea sa privind invatamantul superior gratuit ar fi platita dintr-o taxa asupra speculatiilor de pe Wall Street. "Clasa de mijloc a salvat Wall Street-ul atunci cand a avut nevoie. Acum, a venit momentul ca Wall Street-ul sa ajute clasa de mijloc", a spus el.

Sondajele arata ca Sanders, senator din statul vecin Vermont, are un avans format din doua cifre fata de Hillary Clinton in perspectiva votului din New Hampshire, dupa ce a acesta a pierdut la foarte mica distanta in fata fostei prime doamne in primul scrutin din Iowa de luni.

De atunci, au avut loc mai multe schimburi de replici aprinse privind care candidat este mai capabil sa aplice politicile partidului impotriva inegalitatii, sa aduca progrese in domeniul sanitar si sa reglementeze activitatea de pe Wall Street.

La randul sau, Sanders a criticat-o pe Clinton pentru ca se simte prea confortabil cu Wall Street-ul si a acuzat-o ca a primit onorarii pentru discursuri de la Goldman Sachs.

Hillary Clinton a afirmat, in replica, ca niciodata nu si-a schimbat modul in care a votat sau punctul de vedere din cauza donatorilor sai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO