Gestul scandalos al unui bărbat alb când a văzut că stă în avion lângă o femeie de culoare. VIDEO

22-10-2018 17:28


O înregistrare video care arată o dispută cu caracter rasist între doi pasageri ai unei curse Barcelona-Londra a companiei Ryanair a stârnit un val de indignare pe reţelele sociale, relatează AFP.

Imaginile, surprinse vineri de un al treilea pasager, David Lawrence, înainte de decolarea avionului şi postate pe Facebook, au fost văzute de 4,6 milioane de persoane până luni.

În film, se vede cum un bărbat alb aşezat lângă geam se ceartă violent cu o femeie de culoare aşezată lângă el şi îi cere imperativ să-şi schimbe locul, adresându-i de două ori injurii cu caracter rasist.

O altă femeie, prezentată de presa britanică drept fiica celeilalte, intervine strigând către bărbat să înceteze cu jignirile. Un steward de la Ryanair şi un alt pasager din spate încearcă să calmeze spiritele, dar fără prea mare succes.

Circa 17.000 de comentarii au fost postate ulterior în reacţie la clipul difuzat de Lawrence, majoritatea luând partea femeii şi uneori folosind termeni injurioşi. Mai mulţi internauţi au reproşat companiei aeriene că nu l-a expulzat pe bărbat din avion.

În ce o priveşte, Ryanair a reacţionat duminică indicând pe Twitter că este la "curent" cu existenţa înregistrării şi că a "încredinţat cazul poliţiei din Essex", comitatul de care ţine aeroportul Stansted (circa 60 km de Londra).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO