Fiul unuia dintre cei mai temuti extremisti, ucis de Statul Islamic. Jihadistul l-ar fi injurat pe profetul Mahomed

Ultima actualizare: 02-11-2015 07:06
Mohammed Omar Bakri Mohammed

Mohammed Omar Bakri Mohammed, fiul predicatorului Omar Bakri Mohammed, a fost ucis de gruparea Statul Islamic, in Siria, anunta presa internationala.

Mohammed Omar Bakri Mohammed a ales sa paraseasca Tripoli acum mai bine de un an, pentru a lupta alaturi de jihadistii din Statul Islamic. Presa britanica relateaza ca tanarul de 20 de ani a fost executat de luptatorii ISIS pentru ca "l-ar fi injurat si adus injurii profetulului Mohammad", scriu cei de la Daily Mail.

Tanarul de 20 de ani, care lupta sub numele ‘Abu Ahmed the Lebanese’, a fost pedepsit cu moartea dupa ce ar fi folosit injurii la adresa Profetului Mahomed. Acesta ar fi fost executat in provincia Aleppo din nordul Siriei. 

Mohammed Omar Bakri Mohammed este fiul lui Omar Bakri Mohammed, un extremist si sustinator al retelei teroriste Al-Muhajiroun din Marea Britanie. Lebanon 24 sustine ca vestea mortii sale a fost anuntata prin intermediul retelelor de socializare, inclusiv un document semnat de ISIS, care atesta executia acestuia.

Familia tanarului refuza sa confirme sau sa infirme moartea acestuia. Tatal sau este prizonier intr-o inchisoare din Roumieh, dupa ce a fost acuzat ca sprijina organizatii teroriste, in 2014. Acesta a stat timp de 20 de ani in Marea Britanie, unde a creat grupul radical Al Muhajiroun, pana cand a fost dezbinat. Acesta a sustinut ca "britanicii sunt de vina pentru atacurile teroriste din Londra, pentru ca nu au oprit guvernul sa comita atrocitati in Irak si Afganistan", scriu cei de la Daily Mail. Acesta in schimb, a negat mereu legaturile cu Al Qaeeda.

Citeste și...
Parteneri