Echipa lui Trump, acuzata ca a mintit in legatura cu prezenta de la investitura: Nu e un fals, am prezentat fapte alternative

Ultima actualizare: 26-01-2017 06:59
Donald Trump

Afirmatia purtatorului de cuvant al Casei Albe potrivit careia multimea de la investitura lui Donald Trump a fost cea mai mare din istorie pentru un astfel de eveniment, nu a fost falsa, ci a reprezentat “fapte alternative”, potrivit Kellyanne Conway.

 

Intr-un interviu, Conway. consilier de rang inalt al presedintelui Trump, a fost intrebata de ce l-a trimis Casa Alba sambata pe Spicer in sala de briefing pentru a spune ca “acesta a fost cel mai numeros public care a venit la o investitura, punct”. “Dumneavoastra spuneti ca este fals. Iar ei ofera – Sean Spicer, secretarul nostru de presa – a oferit fapte alternative”, a afirmat ea. “Faptele alternative nu sunt fapte, sunt falsuri”, i-a raspuns moderatorul Chuck Todd, relateaza news.ro.

Donald Trump anunta renegocierea NAFTA. Echipa sa e in razboi cu presa: "Vom lupta cu dintii si cu unghiile"

Conway a incercat sa duca discutia spre alte subiecte, dar mai tarziu in interviu Todd a intrebat din nou: “Care a fost motivul pentru aceasta cearta ridicola privind marimea multimii?” „Treaba dumneavoastra nu este sa numiti ridicole lucrurile spuse de secretarul nostru de presa si de presedintele nostru. Nu este treaba dumneavoastra aceasta”, a raspuns ea.

„Puteti raspunde, va rog, la intrebare? De ce a facut acest lucru? Nu ati raspuns – este doar o intrebare”, a continuat moderatorul. “Voi raspunde astfel: Ganditi-ca la ce le-ati spus telespectatorilor dumneavoastra. De aceea ne simtim obligati sa iesim si sa lamurim lucrurile si sa prezentam fapte alternative”, a raspuns Conway.

Trump i-a cerut personal lui Spicer sa mearga la briefingul de la Casa Alba si sa discute despre multimea stransa la investitura, a anuntat anterior Conway pentru CNN. Fotografii aeriene arata ca Barack Obama a atras mult mai multi oameni la prima sa investitura, in 2009, decat a atras Trump.

O sursa apropiata Casei Albe a declarat pentru CNN ca Trump a fost infuriat de comparatiile dintre cele doua ceremonii. El s-a plans public sambata, in cursul unei vizite la sediul CIA, de modul in care presa a scris despre numarul de oameni care au venit sa il vada depunand juramantul.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO