Donald Trump, intalnire la Casa Alba cu Justin Trudeau. Momentul bizar dintre cei doi despre care vorbeste toata lumea

Ultima actualizare: 17-02-2017 07:10

Donald Trump l-a primit la Casa Alba pe Justin Trudeau, premierul Canadei.

Cei doi au discutat despre legaturile economice dintre cele doua tari, un subiect delicat dupa ce presedintele SUA a cerut renegocierea trataului NAFTA de liber schimb cu Canada si Mexic. "Relatia dintre cele doua tari vecine este complex si nu vom putea fi mereu de acord", a declarat premierul Canadei la conferinta de presa.

Premierul Canadei s-a aflat la Washington intr-o vizita fulger, de 4 ore. In acest timp a discutat cu Trump despre relatiile comericale dintre cele doua tari si politicile noii administratii americane

Donald Trump: "Avem o relatie comerciala foarte buna cu Canada si o vom imbunatati pentru a ne aduce beneficii ambelor tari. Este o situatie mai putin severa decat ceea ce se intampla cu tara de la sud de Statele Unite. Tranzactiile cu Mexic nu au fost echitabile."

Trump a adus in discutie si raidurile politiei care au avut loc in ultimele zile si ordinul controversat de a interzice intrarea in SUA a cetatenilor din 7 tari musulmane.

Donald Trump: "Noi luam infractorii, persoanele care au un trecut cu probleme si abuzuri si ii dam afara din tara. Acest lucru am spus ca voi face. Nu putem lasa persoanele nepotrivite sa intre in SUA si nu voi permite acest lucru pe durata mandatului meu."

La polul opus s-a aflat Justin Trudeau, care desi nu a impartasit viziunea protectionista a sefului de la Casa Alba si a tinut sa reaminteasca la conferinta de presa ca tara sa a primit aporximativ 40.000 de sirieni refugiati anul trecut.

Justin Trudeau: "Exista momente cand noi avem viziuni diferite, insa tot timpul le-am spus intr-un mod ferm si respectuos. Ultimul lucru pe care cetatenii Canadei il asteapta de la mine este sa vin si sa ofer lectii unei tari despre cum sa guverneze. "

Cei doi au avut o intalnire si cu lideri din domeniul afacerilor, unde au discutat problemele pe care le intampina femeile in accesarea capitalului. La intalnire a fost prezenta si fiica cea mare a lui Trump, Ivanka.

Ivanka Trump: "Ati fost un model pentru mine si pentru alti lideri in domeniul afacerilor. Sunteti persoane care pot oferi perspective importante in ceea ce privesc provocarile pe care femeile de pe piata muncii le infrunta zi de zi. "

Insa, dupa intalnire, internetul a explodat cu glume despre intalnirea celor doi si momentul in care cei doi au dat mana la Casa Alba. Trump a fost ironizat pentru modul bizar in care alege sa le stranga mana la salut celorlalti sefi de stat atunci cand ii primeste in vizita, la fel cum s-a intamplat si la vizita premierului japonez, Shinzo Abe.

 

Justin Trudeau este al treilea lider, dupa premierii Marii Britanii si Japoniei, cu care Trump se intalneste de cand a preluat puterea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO