In Taiwan continua operatiunile de salvare, la o zi de la cutremurul de magnitudine 6,4, care a lovit sudul insulei. Cel putin 29 oameni au murit.

UPDATE 20:00. Bilantul victimelor a ajuns la 29, potrivit BBC.

UPDATE 13:41 Bilantul deceselor a ajuns la 23, informeaza The Guardian, care informeaza ca cel putin 100 de oameni sunt inca prinsi sub o cladire prabusita. Un tanar de 20 de ani a fost scos in viata de sub daramaturi, duminica, la 24 de ore de la cutremur.
 

Cel putin 132 de oameni sunt dati disparuti, dupa ce un complex rezidential cu 17 etaje, in care locuiau peste 250 de persoane, parca a fost smuls din temelie si s-a prabusit pe o parte.

800 de soldati, ajutati de caini si dotati cu echipamente sofisticate de detectie, cerceteaza in detaliu ruinele.

Pana acum, salvatorii au scos 350 de supravietuitori din cladirile distruse. Cel putin 19 oameni au murit, prinsi sub daramaturi. Alti 500 au fost raniti, dar pentru majoritatea nu a fost nevoie de spitalizare.

Puternicul seism a lovit sudul insulei sambata, in jurul orei locale 04.00 (20.00 GMT vineri), provocand, potrivit unor responsabili, prabusirea a patru imobile in orasul Tainan. Cutremurul s-a produs la o adancime de 10 km, la 39 km nord-est de portul Kaohsing, al doilea oras ca marime al Taiwanului, a indicat Institutul geologic american USGS.
 

Seismul, surprins de camerele de supraveghere

Pagubele provocate de cutremur, filmate cu o drona