Cum a fost salvat fotbalistul Fabrice Muamba dupa ce s-a prabusit pe teren, intr-un caz similar cu cel al lui Patrick Ekeng

Dată publicare: 07-05-2016 13:15
Dată actualizare: 10-05-2016 07:07


Fabrice Muamba, cazut pe teren - captura YouTube

Un caz similar cu cel al fotbalistului Patrick Ekeng a avut loc in 2012, in timpul meciului dintre Bolton Wanderers si Tottenham Hotspur. In mod miraculos, jucatorul si-a revenit dupa 78 de minute de resuscitari.

In data de 17 martie 2012, pe stadionul londonez White Heart Lane se disputa partida dintre Bolton Wanderers si Tottenham Hotspur. Fabrice Muamba, atunci in varsta de 23 de ani, a cazut ca secerat pe teren. Timp de sapte minute sase medici i-au facut manevre de resuscitare pe teren. Un specialist cardiolog se afla in public si a reusit sa ii convinga pe stewarzi sa intre pe gazon pentru a-l ajuta pe fotbalist.

Muamba a fost dus de urgenta la London Chest Hospital. Timp de 78 de minute agonizante inima sa nu a mai batut, dar din fericire doctorii au reusit sa il aduca la viata.

Shauna, sotia lui Fabrice, impreuna cu fiul lor in varsta de trei ani, Joshua, urmareau meciul in direct la televizor si au vazut intreaga scena. “Mami, tati a inghetat.” a strigat baietelul. Disperata, femeia s-a urcat in primul tren catre Londra pentru a fi alaturi de sotul sau, dupa cum relateaza cei de la The Guardian.


 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO