Cine e persoana cu numărul 2 milioane în campania de vaccinare din Israel. A fost vaccinată lângă premierul Netanyahu

Ultima actualizare: 14-01-2021 22:19
Benjamin Netanyahu
Agerpres

În Israel s-au vaccinat două milioane de persoane, dintr-o populație de aproximativ nouă milioane de suflete. O asistentă vaccinată joi în prezența premierului Benjamin Netanyahu ajuns cu acest număr în statistici.

„Sunt cea cu numărul 2 milioane", se menţiona pe o mică pancartă pe care o ţinea în mâini asistenta medicală care a fost inoculată joi în oraşul Ramla, în apropiere de Tel Aviv, relatează AFP și Agerpres.

Alături de ea, Netanyahu, în prezent în campanie electorală, a dat asigurări că Israelul va fi "prima ţară care va ieşi din criza corona".

"Vedem luminiţa de la capătul tunelului", a spus prim-ministrul israelian, care a dat chiar el startul ambiţioasei campanii de vaccinare pe 19 decembrie, în direct la televiziune.

La începutul lui ianuarie, autorităţile sanitare estimau că două milioane de persoane vor primi ambele injecţii anti-COVID până la sfârşitul lunii. Până joi însă, numai 150.000 de persoane fuseseră inoculate cu ambele doze.

În paralel cu campania de vaccinare derulată contracronometru, Israelul înregistrează o recrudescenţă a numărului de cazuri de persoane contaminate, cu circa 9.000 de noi bolnavi raportaţi zilnic cu COVID-19.

Netanyahu a făcut apel joi la israelieni "să respecte măsurile de siguranţă", în condiţiile în care în prezent este în vigoare al treilea lockdown de la începutul pandemiei.
În total, peste 523.000 de persoane au fost oficial contaminate cu noul coronavirus în Israel şi circa 3.850 au murit, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO