Cele 10 orașe cu cea mai mare creştere a numărului de milionari. Locul în care s-a dublat numărul bogaților într-un an

Masina
Shutterstock

În pofida preocupărilor legate de recesiune şi de turbulenţele pieţei financiare, bogăţia creşte în unele părţi ale lumii şi uneori, în mod semnificativ, potrivit unui nou raport al companiei de consultanţă Henley & Partners, citat de CNBC.

Oraşul Hangzhou din China se află în fruntea listei care include oraşele unde numărul milionarilor înregistrează cu cea mai rapidă creştere.

Raportul a constatat că, între 2012 şi 2022, numărul persoanelor care locuiesc acolo şi care deţin active investibile în valoare de peste 1 milion de dolari a crescut cu 105%.

La sfârşitul anului trecut, 30.400 de persoane care locuiesc acolo se încadrau în această categorie. Dintre aceştia, 98 erau aşa-numiţi centimilionari, care deţineau active în valoare de peste 100 de milioane de dolari, iar 12 erau miliardari.

Încă două oraşe chineze, Shenzhen şi Guangzhou sunt, de asemenea, în top 10, ocupând locul trei şi, respectiv, şapte, conform raportului citat de News.ro.

Citește și
Criminalul a folosit „un nivel de deghizare fără precedent”. Noi detalii despre crima de la Brăila

Numărul de ultrabogaţi din Shenzhen a crescut cu 98% între 2012 şi 2022, în timp ce Guangzhou a consemnat o creştere de 86%.

Alături de China, SUA domină top 10 cu trei oraşe. În cazul SUA, totuşi, toate cele trei oraşe sunt, de asemenea, în primele cinci poziţii.

Austin, capitala statului Texas, a ocupat locul doi, deoarece populaţia milionarilor a crescut cu 102% între 2012 şi 2022, în timp ce West Palm Beach din Florida s-a clasat pe locul patru, cu o creştere de 90%, urmat de Scottsdale din Arizona, cu o creştere de 88%.

Andrew Amoils, director pentru cercetare la firma de informaţii despre averi New World Wealth, care a lucrat la raport împreună cu Henley & Partners, leagă aceste creşteri puternice de diverşi factori.

Austin a beneficiat de sectorul tehnologic, deoarece multe companii importante şi-au mutat operaţiunile acolo în ultimii ani, a subliniat Amoils într-o notă publicată alături de raport.

Între timp, Scottsdale este atractiv pentru antreprenorii din domeniul tehnologiei şi pensionari datorită ”numărului în munca de acasă.

Trebuie observat faptul că niciun oraş european nu este în top 10.

”Dominanţa SUA asupra sectorului tehnologic global a jucat probabil un rol în lupta cu oraşele europene. De asemenea, ascensiunea Asiei a afectat probabil Europa mai mult decât SUA”, a declarat Amoils pentru CNBC Make It.

Acolo unde bogăţia scade

Pe de altă parte, numărul de oameni bogaţi din unele oraşe a scăzut semnificativ în ultimul deceniu. Capitala Rusiei, Moscova, a înregistrat cea mai mare scădere de 44%, iar Sankt Petersburg a remarcat a treia cea mai mare scădere, de 38%.

Acest lucru nu este surprinzător, din cauza consecinţelor războiului în desfăşurare al Rusiei cu Ucraina.

Dar nu toate ţările unde a avut loc o scădere a populaţiei ultrabogate au motive atât de evidente. Printre acestea se numără Johannesburg din Africa de Sud, care a avut cu 40% mai puţini milionari în 2022 decât în 2012, Hong Kong, care a înregistrat o scădere de 27% şi Londra, unde populaţia ultrabogată a scăzut cu 15%.

Toate aceste trei oraşe sunt printre cele 10 oraşe cu cele mai mari scăderi.

Schimbările din peisajul politic, cum ar fi Brexit-ul pentru Regatul Unit, şi tensiunile geopolitice ar putea fi printre posibilii factori ai declinului.

Cele mai bogate oraşe din lume

Totuşi, Hong Kong a revenit într-un clasament separat al celor mai bogate 10 oraşe din lume. Cu un total de 129.500 de persoane cu active investibile de peste 1 milion de dolari, inclusiv 290 de centimilionari şi 32 de miliardari, oraşul este al şaptelea cel mai bogat la nivel global.

Hong Kong este unul dintre doar două oraşe nou intrate pe această listă, în comparaţie cu cel mai recent raport al Henley & Partners despre cele mai bogate oraşe din lume, care a fost publicat în septembrie.

Primele şase oraşe au rămas aceleaşi de atunci, New York-ul luând conducerea, urmat de Tokyo, în Japonia, Bay Area, care include San Francisco şi Silicon Valley, Londra în Regatul Unit, Singapore şi Los Angeles.

S-a descoperit că 340.000 de newyorkezi au active investibile în valoare de cel puţin 1 milion de dolari, 724 dintre ei fiind centimilionari şi 58 dintre ei miliardari.

Chicago, Illinois, şi Houston, Texas, care s-au clasat pe locul şapte şi, respectiv, opt anul trecut, nu mai sunt în top 10.

Declinul numărului persoanelor ultrabogate din Chicago a devenit un model în ultimii ani, spune Amoils, adăugând că mai multe mari afaceri au părăsit şi ele oraşul.

Numărul persoanelor cu averi nete mari din Huston a scăzut în principal din cauza scăderii preţului petrolului. Când am făcut [ultimul] set de statistici, în iunie 2022, [preţul] petrolului era de peste 120 USD, în timp ce acum este în jur de 80 USD. Rata de creştere a numărului acestora pe 10 ani în Houston este încă foarte sănătoasă, de +65%”, a spus Amoils.

În locul Houston, capitala Chinei Beijing este acum pe locul opt, urmat de Shanghai.

Anterior, aceste oraşese aflau pe locurile nouă şi zece, dar un nou participant în top 10 completează, de asemenea, lista: Sydney din Australia.

Acestea sunt cele 10 oraşe care au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului persoanelor ultrabogate între 2012 şi 2022, potrivit raportului Henley & Partners: 1. Hangzhou, China (105%), 2. Austin, SUA (102%), 3. Shenzhen, China (98%), 4. West Palm Beach, SUA (90%), 5. Scottsdale, SUA (88%), 6. Bengaluru, India (88%), 7. Guangzhou, China (86%), 8. Sharjah, Emiratele Arabe Unite (84%), 9. Ho Chi Minh City, Vietnam (82%), 10. Hyderabad, India (78%).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
Citește și...
Pedeapsă pe model iranian. Țara în care zece persoane au fost spânzurate pentru terorism
Pedeapsă pe model iranian. Țara în care zece persoane au fost spânzurate pentru terorism

Zece persoane condamnate pentru terorism şi apartenenţa la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) au fost spânzurate luni în Irak, au declarat oficiali locali citaţi de AFP.

Efectele retragerii lui Biden din lupta pentru Casa Albă. Pe cine susține fiul miliardarului George Soros. Mesaj categoric
Efectele retragerii lui Biden din lupta pentru Casa Albă. Pe cine susține fiul miliardarului George Soros. Mesaj categoric

Joe Biden a anunțat că o susține pe Kamala Harris pentru nominalizarea democrată la președinție. Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a primit deja sprijinul a numeroşi donatori ai Partidului Democrat.

 

Șefa Secret Service, audiată în Congres după tentativa de asasinare a lui Trump. Ce a recunoscut Kimberly Cheatle
Șefa Secret Service, audiată în Congres după tentativa de asasinare a lui Trump. Ce a recunoscut Kimberly Cheatle

Șefa Secret Service, Kimberly Cheatle, a recunoscut, luni, în faţa unei comisii a Congresului SUA că ea şi agenţia sa au eşuat atunci când un potenţial asasin l-a rănit pe Donald Trump, dar a respins apelurile bipartizane de a demisiona. 

Recomandări
Aderarea României la Schengen terestru, tot mai aproape. Predoiu a anunțat când s-ar putea întâmpla. ”Succesul e posibil”
Aderarea României la Schengen terestru, tot mai aproape. Predoiu a anunțat când s-ar putea întâmpla. ”Succesul e posibil”

România este mai bine plasată faţă de anul trecut în privinţa finalizării procesului de aderare deplină la spaţiul Schengen, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Filmul evenimentelor unui moment istoric în SUA. Izolat, dezamăgit şi furios pe aliați, Joe Biden a renunțat la candidatură
Filmul evenimentelor unui moment istoric în SUA. Izolat, dezamăgit şi furios pe aliați, Joe Biden a renunțat la candidatură

După o lungă succesiune de gafe și luni de controverse legate de abilitățile sale fizice și mentale, președintele amercian Joe Biden a renunțat la candidatură pentru al doilea mandat.

Specialiștii au făcut portretul criminalului dentistei din Brăila: „Nu are remușcări, nici emoții față de ce s-a întâmplat”
Specialiștii au făcut portretul criminalului dentistei din Brăila: „Nu are remușcări, nici emoții față de ce s-a întâmplat”

Deși presupusul criminal al doctoriței de 41 de ani, din Brăila, ucisă în cabinetul ei în urmă cu o săptămână, a fost prins, anchetatorii nu au reușit să afle care a fost motivul crimei.