Cel puţin trei persoane au murit într-un incendiu pornit de la o lumânare într-o secţie de COVID-19 din Ucraina

Ultima actualizare: 29-12-2021 17:02
lumânare
Getty

Un incendiu pornit de la o lumânare a devastat o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19 într-un oraş din vestul Ucrainei, provocând cel puţin trei morţi şi patru răniţi, au anunţat miercuri serviciile de salvare citate de AFP.

Potrivit serviciilor de salvare, un angajat al spitalului din Cosău (Kosiv) a aprins o lumânare, marţi seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată echipamentelor medicale din încăperea în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen.

Ignorarea legilor elementare ale fizicii şi a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile", au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare.

Trei oameni, între care doi pacienţi, au murit în incendiul declanşat la parterul clădirii. Nu s-a precizat cine este al treilea decedat şi nici ce s-a întâmplat cu angajatul care a aprins lumânarea.

În Ucraina, la fel ca în întreaga fostă Uniune Sovietică, sunt frecvente incendiile şi alte accidente în spitale sau cămine, din cauza infrastructurii învechite ori a neglijenţelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO