Cei mai bogati oameni din lume s-au reunit la Monaco cu ocazia Targului de Iahturi. Valoarea ambarcatiunilor-3 mld de dolari

Ultima actualizare: 28-09-2015 07:06

Targul de iahturi, care se desfasoara saptamana aceasta la Monaco, a strans laolalta cei mai bogati oameni din lume. Desi este una dintre cele mai mici tari de pe Glob, principatul gazduieste cel mai mare eveniment de acest fel.

Ambarcatiunile expuse, unele de un lux coplesitor, valoreaza in total trei miliarde de dolari. Insusi printul Albert de Monaco a declarat deschis targul de iahturi din Port Hercule, care asteapta 30.000 de vizitatori pana sambata.

Gaëlle Tallarida, directoarea targului: "Avem 121 de super-iahturi, cu o lungime medie de 47 de metri."

Vedeta incontestabila de anul acesta se numeste Silver Fast. Este un super-iaht lung de 77 de metri, cu pista pentru elicopter si cinema in aer liber, care costa nu mai putin de 88 de milioane de dolari. Decorat minimalist in interior, vasul poate gazdui pana la 18 oaspeti, rasfatati cu jacuzzi, un spa si un salon de frumusete. Alta ambarcatiune aflata in centrul atentiei este Yalla, care are 73 de metri lungime, un spa pe puntea inferioara si o piscina.

Nicolas Bochno, reprezentant al unei companii: "Noi vindem jucarii pentru proprietarii de iahturi care vor sa se distreze cu prietenii cand navigheaza ori au ancorat undeva."

Pe langa iahturi, la Monaco pot fi admirate si testate si accesorii menite sa-i distreze pe pasagerii iahturilor de lux. De exemplu, submarine mici, care pot cobori pana la 40 de metri sub apa, sau jet pack-uri pentru cascadorii pe apa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO