De ce este luni, 21 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului și când vine ”Ziua Fericirii”


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 20:33
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 10:22
Categorie: Stiri Stiinta

Dacă vă simţiţi mai trişti luni, 21 ianuarie, există o explicaţie aproape ştiinţifică. Este şi ''Blue Monday'' sau cea mai deprimantă zi a anului.

Un psiholog britanic a pus într-o ecuaţie a nefericirii elemente precum vremea urâtă, sfârşitul sărbătorilor de iarnă, banii puţini, datoriile multe, dar şi timpul rămas până la vacanţa de vară. Astfel a rezultat că a treia zi de luni din ianuarie vine cu cea mai proastă dispoziţie. Dar optimiştii pot spune că de luni încolo lucrurile vor merge clar spre mai bine!

Psihologul britanic Cliff Arnall a creat un algoritm ca să determine cea mai tristă zi din an. A constatat că în a treia zi de luni din ianuarie oamenii sunt cu moralul la cel mai jos nivel. A adunat vremea cu ce rămâne din leafă, după ce plătim datoriile. A înmulţit cu timpul scurs de la Revelion, a împărţit totul la nivelul de motivaţie şi a multiplicat rezultatul cu nevoia de a face schimbări în viaţa curentă.

Se pare că până acum trei sferturi din hotărârile măreţe luate de Revelion deja au eşuat lamentabil.

Sunt oameni care încă nu au despodobit pomul de Crăciun şi îl folosesc pe post de veioză. Nu doar de gura copiilor, ci şi pentru că adulţilor le e greu să accepte că entuziasmul sărbătorilor s-a dus. Aşa cum s-au dus şi primele anuale, iar în loc vin scadenţele, dacă ai datorii.

La români a început în forţă sezonul de taxe şi impozite, prima, a doua şi a treia zăpadă şi ce a rămas nu e rupt din cărţile de poveşti.

Medic psihiatru: ”Noi suntem totuşi fiinţe care avem nevoie de soare, avem nevoie de lumină pentru a avea o stare de bine.Tristeţea este o emoţie umană pe care o avem cu toţii. Nu este o emoţie rea. Pe lângă a găsi o activitate care să-ţi facă plăcere, oameni cu care să te simţi bine, râsul este întotdeauna un antidot pentru starea tristă.

Pentru că totul are un echilibru, alţi psihologi au determinat şi cea mai veselă zi din an: a treia zi de luni din iunie, când încep vacanţele, şcoala se închide, intră banii de concediu şi facturile de utilităţi sunt suportabile. În 2019, ziua fericirii va fi 17 iunie.

Cea mai tristă zi din an, Lunea Albastră. De ce urmează o perioadă grea pentru bugetari
Femeie dată dispărută de 5 zile: „Nişte oameni care au necaz pe noi au îndrumat-o”
VIDEO PROTVPLUS.RO