Cazul românului ucis în Anglia de trei tineri cărora ”nu le plac străinii”. Mărturia unuia din acuzați

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Răzvan Sârbu

Un britanic de 19 ani, acuzată că l-a ucis, împreună cu alte două persoane, pe românul Răzvan Sîrbu, 21 de ani, a dezvâluit în timpul procesului că luase cocaină cu puțin timp înainte de faptă.

 

Alex Macdonald a negat că el și ceilalțo doi acuzați, Charlie White și Jimmy Buckley, au intenționat să-l jefuiască pe Razvan Sîrbu, un român fără adăpost care locuia într-un cort, într-o pădure de lângă Maidstone, în primăvara acestui an, relatează BBC.

Buckley, în vârstă de 20 de ani, a fost considerat incapabil din punct de vedere medical pentru a răspunde acuzațiilor.

Macdonald, din Regency Place, Maidstone, a declarat că el și ceilalți doi inculpați au ieșit în acea zi, cu intenția de a fura, dar nu știau despre cortul lui Sîrbu.

În fața instanței a spus că luase cocaină înainte de incident, dar asta nu l-a făcut violent și că nu l-a lovit pe pe român cu o bucată de lemn ”cât de tare a putut”.

Întrebat de procuror dacă și-a dat seama că omul era rănit, Macdonald a răspuns că da, deoarece victima se ținea cu mâna dezona lovită. De asemenea, el a negat că motivul atacului a fost acela că ”nu îi plac străinii”. Macdonald a mai spus că ei nu au făcut decât ”să se apere”, nu să atace.

El a mai afirmat că l-a lovit pe Sîrbu după ce prietenul lui, White, l-a lovit pe acesta cu un satâr și a adăugat că nu l-a văzut pe Buckley să fi folosit o armă.

Englezul acuzat a mai avut acuzații de violență, jaf, lovire, amenințare cu înjunghierea și două atacuri asupra unor ofițeri de poliție.

Procesul se reia după 2 ianuarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO