Candidatul german la şefia Parchetului European a lăudat-o pe Kovesi: ”Toată admirația”


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 18:26
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 18:20
Categorie: Stiri externe
Andres Ritter

Candidatul german la şefia Parchetului European, Andres Ritter, şi-a exprimat marţi "admiraţia pentru curajul şi implicarea" Laurei Codruţa Kovesi, în cadrul audierilor din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european.

"Este o onoare că aparţin acestui cerc de candidaţi şi că sunt pe aceeaşi listă cu doamna Kovesi", a spus Andres Ritter, răspunzând unei întrebări a unui eurodeputat despre potenţiale presiuni politice.

"Am toată admiraţia pentru curajul şi implicarea domniei sale", a adăugat el, potrivit Agerpres, în cadrul unei audieri în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.

Andres Ritter a mai spus că este "onorat" să îşi prezinte candidatura alături de francezul Jean-Francois Bohnert şi de Laura Codruţa Kovesi.

El a afirmat de asemenea că, în Germania, a anchetat cazuri "în care au fost implicaţi aleşi politic", dar că nu a ''suferit din cauza presiunii publice, nu ca în alte părţi", făcând referire la situaţia lui Kovesi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO