Bursa de la New York a incetat orice operatiune din "motive tehnice". Reactia Casei Albe dupa o "pauza" de trei ore

Dată publicare: 08-07-2015 19:16
Dată actualizare: 11-07-2015 07:26


bursa

Bursa de la New York, Wall Street Journal si United Airlines au probleme tehnice simultan, in Statele Unite.

Bursa de la New York (NYSE) a suspendat timp de 3 ore tranzactiile pentru toate actiunile, din cauza unor "probleme tehnice" la sistemul informatic, relateaza Bloomberg.

“In prezent ne confruntam cu o problema tehnica si lucram la rezolvarea ei cat mai curand posibil. Vom furniza noi infomatii de indata ce le vom obtine si vom face tot posibilul pentru redeschiderea tranzactiilor”, a declarat un purtator de cuvant al NYSE, Marissa Arnold.

Operatiunile au fost oprite putin dupa 11.30  dimineata, ora locala, intr-un moment cand indicele bursier Dow Jones era in cadere, reactionand, probabil, la furtuna iscata pe pietele finaciare asiatice. Celebrul parter, cunoscut pentru agitatia frenetica a brokerilor, s-a golit, si toata lumea astepta rezolvarea problemei.

Atat responsabilii bursei, cat si autoritatile, au insistat ca la mijloc NU este un atac cibernetic. Totusi, investigatiile continua. Cealalta mare platforma bursiera de pe Wall Street, Nasdaq, a functionat, in schimb normal si a permis tranzactionarea unor actiuni cotate in mod obisnuit la New York Stock Excheange.

"Au fost probleme tehnice", a declarat Art Cashin, un responsabil al NYSE, citat de CNBC. "Unele ar putea fi legate de conectivitatea cu alte platforme", a adaugat el, apreciind ca astfel de probleme nu ar trebui sa aiba efect asupra miscarilor de pe bursa, odata reluate tranzactiile.

Bursa de la New York a mai avut probleme tehnice in trecut, insa multi au facut o legatura cu prabusirea bursei din Shanghai. Miercuri, guvernul chinez a facut eforturi intense pentru a preveni contagierea burselor tarii cu problemele ce au provocat o cadere de aproape 8% pe bursa din Shanghai.

Incidentul de la bursa din New York a fost legat de presa din Statele Unite de o alta problema intampinata miercuri de americani: zborurile United Airlines au fost blocate la sol din cauza unei probleme la sistemul informatic.

Oficialii NYSE au precizat intr-un mesaj pe Twitter ca nu este vorba despre un atac cibernetic. Purtatorul de cuvant al Casei Albe a explicat pentru presa americana ca pentru moment nu este vorba despre un "atac intentionat" in ambele situatii si ca atat sistemele informatice ale bursei din New York cat si cele de la United Airlines sunt operationale.

Sursa: Pro TV

Tags: bursa, new york, eroare,


VIDEO PROTVPLUS.RO