Britanicul acuzat ca a comandat asasinarea sotiei pentru ca este homosexual a fost achitat de un tribunal din Africa de Sud

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15
Shrien Dewani

Omul de afaceri britanic, Shrien Dewani, a fost achitat in cazul mortii sotiei sale, ucisa in timpul lunii de miere, in 2010, in Africa de Sud.

Un tribunal din Africa de Sud a decis luni ca Shrien Dewani, indian nascut in Bristol, nu este vinovat de coordonarea uciderii sotiei sale in 2010, relateaza The Guardian. Familia victimei crede ca acest verdict a lasat loc la mai multe intrebari decat raspunsuri si intentioneaza sa-l dea in judecata pe omul de afaceri in Marea Britanie. Potrivit The Guardian acest caz a ajuns o "rusine" pentru autoritatile sud africane care au avut nevoie de patru ani pentru a-l aduce in fata justitiei pe britanicul acuzat de crima.

Anni Dewani (28 de ani), de nationalitate suedeza, a fost ucisa in 13 noiembrie 2010, in afara orasului Cape Town, dupa ce barbati inarmati au oprit in trafic taxiul in care aceasta se afla cu proaspatul ei sot, Sherin. Cei doi se casatorisera cu o seara inainte. Dewani nu a fost ranit in urma atacului.Cazul sotilor Dewani a luat o turnura brusca dupa ce unul dintre ucigasii lui Anni Dewani, condamnat la 18 ani de inchisoare, a declarat in fata instantei ca sotul victimei a comandat asasinatul si le-a cerut "mercenarilor" sa-l faca sa para un incident intamplator.

Sherin Dewani a fost arestat, insa la inceputul lui 2011 i s-a acceptat eliberarea pe cautiune pentru 250.000 de lire sterline. Soferul de taxi care i-a dus pe Sherin si sotia sa, Anni (28 de ani), intr-o zona rau famata din afara orasului Cape Town, unde au fost atacati de barbati inarmati care au ucis-o pe femeie, a marturisit ca barbatul l-a platit cu 1.300 de lire sterline pentru a recruta "mercenari" care s-o ucida pe tanara. Zola Tonga a fost condamnat, astfel, la 18 ani de inchisoare. Dewani a negat toate acuzatiile.

Judecatorul care l-a achitat pe Shrien Dewani a explicat, potrivit The Guardian, ca toti cei 16 martori chemati de catre acuzare in acest proces nu au furnizat informatii suficiente care sa-l lege pe Dewani de aceasta crima. Marturiile celor trei barbati implicati in crima au fost pline de "contradictii, greseli si minciuni, astfel ca nu am avut ce sa fac decat sa le ignor" a declarat judecatorul. Acuzarea a sustinut in instanta ca Dewani este homosexual si ca a platit uciderea sotiei sale pentru ca a fost obligat de familie sa se insoare.  In timpul procesului, Shrien Dewani a recunoscut ca este bisexual, dar a marturisit ca a iubit-o pe Anni.

Dupa proces, Shrien Dewani este asteptat sa se intoarca in Marea Britanie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO