Batalia pentru Mosul lasa in urma sute de morti si raniti. ISIS a folosit un buldozer pentru a se descotorosi de cadavre

22-10-2016 15:09

Mosul

Redobandirea orasului irakian Mosul din mainile militantilor islamisti, cu toate ca avanseaza mai bine decat era asteptat, s-a soldat cu sute de morti si familii luate ostatice, se arata intr-un raport ONU.

Cifrele inaintate intr-un raport ONU despre pierderile de vieti omenesti din urma ofensivei din Mosul sunt sumbre. 284 de sateni, printre care si copii, au fost macelariti cu bestialitate de ISIS, iar alte 550 de familii au fost luate ostatice cu scopul de a fi folosite pe post de scuturi umane. Oficialii se tem ca si acestia vor avea aceeasi soarta, relateaza Daily Mail.

Si mai degradant este modul in care gruparea terorista s-a descotorosit de cadavre, aruncandu-le cu buldozerul intr-o groapa comuna aflata pe locul unui fost colegiu de agricultura, acum abandonat.

In imaginile venite din acea zona se vede cum oamenii ridica steagur albe la vederea luptatorilor ISIS, dar totul este in zadar. Jihadistii incearca sa para puternici in fata coalitiei formate din trupe speciale irakiene, americane si ale altor tari aliate, asa ca tactica lor este sa incercuiasca satele din zona, sa dea foc la tot ce gasesc si sa ia cat mai multi ostatici. Ei sunt inarmati cu mitraliere si veste explozive.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO