Barack Obama a decretat stare de catastrofa naturala in urma inundatiilor. 24 de oameni au murit in Virginia de Vest

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10

Presedintele american Barack Obama a decretat sambata stare de catastrofa naturala in zonele afectate de inundatii, care s-au soldat cu 24 de morti in Virginia de Vest, in estul Statelor Unite ale Americii, relateaza AFP, conform Agerpres.

Obama a cerut deblocarea unui "ajutor federal pentru a sprijini eforturile de restabilire furnizate de stat si colectivitatile locale in zonele lovite de furtuni puternice, de inundatii, alunecari de teren si suvoaie de noroi", a indicat Casa Alba intr-un comunicat.

Furtuni puternice si ploi torentiale au provocat inundatii grave in Virginia de Vest, care au afectat mii de oameni si au provocat importante intreruperi de energie electrica, in timp ce torentele au luat masini.

Circa 21.300 de persoane nu aveau electricitate sambata, a indicat Agentia pentru gestionarea situatiilor de urgenta in Virginia de Vest, adaugand ca sute de case au fost avariate, iar 60 de drumuri raman inchise.

Fotografii publicate pe pagina de Facebook a agentiei arata un cartier din orasul Clendenin sub apele noroioase ale raului Elk, care s-a revarsat.

O alta victima a fost gasita sambata in comitatul Greenbier, ridicand bilantul mortilor la 24, a indicat pentru AFP o purtatoare de cuvant a administratiei locale, Jessica Tice.

Un baietel de opt ani, care a fost luat de ape in timp ce se plimba cu mama si sora lui, figureaza printre victime, potrivit postului local de televiziune WSAZ.

Guvernatorul Virginiei de Vest, Earl Ray Tomblin, a declarat sambata ca se asteapta ca 400 de militari ai Garzii nationale sa fie desfasurati in cursul zilei.

Potrivit Agentiei pentru gestionarea situatiilor de urgenta, multe adaposturi ale Crucii Rosii si comunitatii au fost deschise pe intreg teritoriul statului.

"Sunt atat de multi comercianti, persoane fizice si biserici care se mobilizeaza toti", a declarat purtatoarea de cuvant citata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO