Au omorat trei copii de 8 ani intr-un ritual satanist, insa au fost eliberati dintr-un motiv uluitor

Dată publicare: 20-08-2011 13:33
Dată actualizare: 13-09-2012 15:46


Trei americani, condamnati in 1993 pentru uciderea a trei copii de opt ani, intr-un ritual satanist, au fost eliberati in urma unei intelegeri neobisnuite: sa pledeze vinovati.

Supranumiti "West Memphis Three", Damien Echols, Jason Baldwin si Jessie Misskelley Jr, au fost intemnitati pentru masacrul comis in Hills Robin Hood din Arkansas, Statele Unite.

Echols, care avea 18 ani la momentul comiterii crimelor, a fost condamnat la moarte prin injectie letala, insa pedeapsa a tot fost amanata. Baldwin si Misskelley, care aveau pe atunci 16, respectiv 17 ani, au primit detentie pe viata.

Copiii ucisi au fost mutilati si legati, ceea ce i-a facut pe procurori sa creada ca asasinatele au fost parte a unui ritual satanist.

Expertii criminalisti si pana si membrii familiilor victimelor au avut multe indoieli in privinta vinovatiei condamnatilor. Ca dovada, noi probe ADN, care erau inaccesibile atunci, au dus la deschiderea unui nou proces.

Pentru a fi eliberati, cei trei au trebuit sa faca un targ neobisnuit cu procuratura: sa isi recunoasca vinovatia. Asa, pedeapsa lor s-a schimbat 18 ani de inchisoare, adica exact perioada deja ispasita.

Atentia media a fost concentrata pe cazul lor printr-o serie de filme produse de HBO, intitulata Paradise Lost. Multe celebritati le-au luat apararea si chiar au strans bani pentru suportul lor judiciar. Printre acestia se afla formatii rock si punk, dar si actorul Johny Depp.


VIDEO PROTVPLUS.RO